Megújult a SurfControl e-mail szűrő

A SurfControl hivatalosan is bejelentette E-mail Filter tartalomszűrő megoldásának 6.0-ás verzióját, mely két jelentős újítást is tartalmaz. Mindkét újdonság a vállalat kihelyezett szolgáltatásából származó információkat hasznosít a szűrőszoftverben, ami az első kézzelfogható eredménye a BlackSpider tavalyi felvásárlásának. A Managed MailControl e-mail szűrő szolgáltatáson naponta több tízmillió e-mail halad keresztül, így a cég rendszerei és szakértői egy igen reprezentatív mintát vizsgálhatnak valós időben.

A SurfControl Reputation Service technológia ezt a tapasztalatot kamatoztatja a spam- és vírusszűrésben, ráadásul anélkül, hogy a beérkező e-mailekről érzékeny részleteket kellene külső szerverekre továbbítani. A megoldás közel valós időben tájékozódik a káros tartalmakat küldő IP-címekről, amiket így akár néhány percre, akár hosszabb időre veszélyes forrásnak minősíthet. Ennek eredményeképp a spamek többségét már azelőtt felismeri és eldobja a rendszer, hogy érdemi vizsgálatnak kellene alávetnie, amivel nemcsak a felismerési hatékonyságot növeli, de a vakriasztások (false positive) esélyét is tovább csökkenti.

A Zero Hour technológia hasonló elven alapszik, ám a spamek helyett a vírusokra van kihegyezve. Célja, hogy a még ismeretlen vírusokat is felismerje, amivel kitűnően kiegészíti akár a hagyományos, kereskedelmi vírusirtókat. A SurfControl E-mail Filterhez egyébként akár 254 különböző antivírus-motor csatolható, az Authentium Command antivírusa ingyenesen, a McAfee motorja opcionálisan beépítve érhető el.

A webhasználatot, az e-mailen közlekedő információkat, spameket és spyware-eket kontrolláló szoftvereket és célhardvereket kínáló SurfControl termékeit Magyarországon a filter:max forgalmazza.

Azóta történt

Előzmények