Munkahelyi paparazzók


Baj lehet belőle...

A karácsonyi, év végi munkahelyi partikon mindig is előfordult, hogy az együtt dolgozó családos kollégák némi alkohol elfogyasztása után a kelleténél jobban „összemelegedtek”, ám ennek eddig legfeljebb a legközelebbi találkozáskor kigyúló arcok meg egy kis kínos hallgatás lett a következménye. Ám a kamerás mobiltelefon ezt a helyzetet is megváltoztatta, s ezek a flörtök nem biztos, hogy ilyen egyszerűen lezárhatók – figyelmeztet az Independent egyik ünnepek előtti írásában.

A lap a T-Mobile egy felmérésére hivatkozik, mely szerint ezekben a napokban Nagy-Britanniában körülbelül 1,4 millió ember használja mobilját arra, hogy a munkahelyi bulik „eseményeit” rögzítse, s mindezt azért, hogy azután egy videomegosztó oldalon, leginkább a YouTube-on közzé is tegye. A kommunikációs cég vizsgálatát támasztja alá egy brit konferenciaszervező vállalkozás jelentése, amely szerint a hivatali bulik több mint hét százalékán történik olyasmi, amit a dolgozók figyelmeztetésével vagy elbocsátásával torolnak meg később, s az összejövetelek további négy százalékán történik olyan esemény, melyet „helytelen szexuális viselkedés”-ként neveznek meg.

Ezeknek az eseményeknek a rögzítése és közzététele annyira népszerű, hogy a Fame TV-t, a múlt hónapban indult brit digitális televíziót kifejezetten ilyen felvételek közvetítésére hozták létre, s egy héttel karácsony előtt már dugig vannak anyaggal. Van itt mindenféle, részegen handabandázó főnök, poharába hányó alkalmazott, szenvedélyesen csókolózó kolléganők. Ez utóbbiak egyike, Chanelle Charlesworth guilfordi grafikus azóta sem tudott kibékülni barátjával, miután az a Fame TV-n megnézte az inkriminált – eredetileg tréfának szánt – csókváltást.

Most inkább nem is gondolunk bele, hogy mennyi jogi és etikai probléma halmozódik össze ebben a jelenségben; tűzoltásként talán el kellene kobozni a telefonokat a bulik előtt... :-)

Azóta történt

Előzmények