Nem lesz könnyű dolga az Eee PC-nek, ha az Acer belép a piacára

Több olcsó, korlátozott képességű noteszgépet tervez piacra dobni idén az Acer, mint szintén tajvani székhelyű riválisa, a műfajt az Eee PC-vel tavaly megteremtő Asustek, áll a DigiTimes hétfői rövid hírében. A nagyvállalat iparági források szerint az év második felében nagyjából 6–6,5 millió, kifejezetten alacsony árfekvésű notebookot bocsát majd útjára – ezek nagy része az Intel napokban bemutatott Centrino Atom platformjára épül majd, akárcsak az új generációs Eee PC-k. Utóbbiból egész évben ötmilliót tervez szállítani az Asustek.

Az Acer korábbi hírek szerint komoly árversenyre készül a jelenleg leginkább az Eee PC nevével fémjelzett szegmensben: a kiskereskedelmi árak a tudósítás szerint átlagosan 350–450 dollár (az új Eee PC-nél), illetve 300–450 dollár között (az Acer új szériájánál) állapodnak meg.

Az új termékcsaládba tartozó mini noteszgépeket a hírek szerint két nagy ODM gyártó, a Quanta és a Wistron állítaná elő az Acer megrendelésére, a gépek 8,9 vagy 12 hüvelykes kijelzőt kapnának és lesz belőlük merevlemezes és SSD-vel ellátott változat is. A gép adattárolójára az Eee PC-hez hasonlóan várhatóan Linux vagy Windows XP operációs rendszert telepítenek majd a gyárban.

Azóta történt

Előzmények