Október végén támad az Apple Leopardja

Az Apple a héten bejelentette, hogy régóta várt – legutóbb az iPhone fejlesztésének feszített hajrája miatt négy hónapra parkolópályára állított – operációsrendszer-frissítése, a Leopard néven futó Mac OS X 10.5 október 26-án megjelenik. A vállalat megszámolta: több mint 300 újítás került az új kiadásba. Ezek közé tartozik a Stacks, amely az asztalra pakolt elemek okosabb csoportosítását teszi lehetővé; a QuickLook, amellyel belenézhetünk a legkülönfélébb formátumú fájlokba anélkül, hogy az azokkal társított alkalmazásokat el kellene indítani; a Spaces virtuális asztalokat kezelő rendszer; a gyorskereső; a Time Machine (időgép) adatmentő és a teljesen integrált, immár nem béta-verziójú Bootcamp, amely a Windowsok futtatását biztosítja Mac számítógépeken.

Mac OS X 10.5

„A Leopard, amely a Mac OS X hatodik jelentős kiadása, a legjobb frissítés, amit eddig csináltunk” – dicsérte Steve Jobs Apple-vezér az újdonságot. És abban a szakértők is egyetértenek vele, hogy a termék újabb lendületet ad majd az amúgy is pörgő Mac-piacnak. A harmadik pénzügyi negyedévben az Apple közel 1,8 millió számítógépet adott el, 33 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – ez a növekedési ütem háromszorosa a PC-piacénak.

Az operációs rendszer egy gépre szóló licence az Egyesült Államokban 129 dollárba kerül majd, a legfeljebb öt gépre telepíthető családi csomagért pedig 199 dollárt kell fizetni. A termék október végétől Magyarországon is megvásárolható lesz, ennél drágábban: bruttó ára 33 000 forint körül alakul majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények