Windowsra is megérkezett az Oracle Database 11g

Az augusztusban kiadott linuxos változat után az Oracle a héten piacra dobta az Oracle Database 11g adatbázis-kezelő Microsoft Windows platformra készült változatát. Ezzel az adminisztrátorok új, Windows-specifikus szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint amilyen például a Windows Volume Shadow Copy Service, amellyel biztonsági mentések készíthetők az adatbázisokról; vagy az Active Directory címtárban végrehajtott javítások és a Kerberos hitelesítési protokoll integrációja. A TPC-C tesztben a Windows alatt futó Oracle Database 11g ár-teljesítmény világrekordot állított fel.

A Microsoft Visual Studio Industry (VSIP) programjának kiemelt partnereként az Oracle szoros együttműködést biztosít az Oracle Database és a Microsoft Visual Studio között is. A új, kliensoldali találati gyorsítótárral jelentősen felgyorsíthatók az ismétlődő lekérdezések, míg az Oracle SecureFiles segítségével egyszerűbb a strukturálatlan adatok – például a dokumentumok, XML-fájlok, képek, illetve videoanyagok – tárolása és visszakeresése. Az XML-tartalmak új indexelési és tárolási módjainak köszönhetően akár tizenötszörös teljesítménynövekedés is elérhető – állítja a szoftvercég.

Az Oracle Database 11g Enterprise Edition, Standard Edition és Standard Edition One windowsos verziója már világszerte kapható. A termék 32 bites Windows platformra készült változatának ingyenes próbaverziója letölthető az Oracle Technology Network weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények