Folyik az informatikai világverseny az egészségügy területén is

Alighogy a Google egyik vezetője, Marissa Mayer nemrég büszkén bejelentette, hogy – a riválissal folytatott verseny keretében – a nyári alapozás után továbbra is komoly terveik vannak az egészségügyi informatika területén, s lám, a Microsoft máris a nyilvánosság elé tárta, hogy – egyelőre fel nem fedett feltételekkel – bevásárolják magukat egy thaiföldi székhelyű, egészségügyi információtechnológiával foglalkozó vállalatba. A Global Care Solutions Ltd. (GCS) szakterülete a kórházi, klinikai adminisztrációs műveletek informatikai megoldása, az ilyen jellegű munka szervezésének szoftveres modellezése.

A GCS már 2000 óta működik, s eddig hét csendes-óceáni-ázsiai kórház használja rendszerét, s a vállalat egyébként a Microsoft termékeire alapozta fejlesztéseit. A Microsoft közleménye szerint azért kerül sor a felvásárlásra, mert a cég az adott technológiát úgy használta fel, hogy ez sikeres lehet akár az egész világon is. A rendszert alkalmazó kórházak közül a Bumrungrad International Hospital vezetői azt állítják, hogy a szisztéma bevezetése után sikerült az egy betegre eső, orvosra várakozási időt 17 perc alá szorítaniuk.

A Microsoft tervei szerint a fejlesztés centruma továbbra is Bangkokban marad, s a legtöbb pozitív tapasztalatot nyújtó Bumrungrad kórház lesz a legfontosabb partner.

A Microsoftnak nem ez az első lépése az egészségügy területén, tavaly is megvettek egy céget, az Azyxxit, mely a valós idejű adatkezelésben mutatott fel jelentős eredményeket.

Azóta történt

Előzmények