Új hozzászólás Aktív témák

  • Tasunkó

    senior tag

    válasz Hieronymus #14 üzenetére

    A gyártóknak hasonló méretű szervezet kellene fenntartania, mint a kereskedőknek.

    Úgy mondod, mintha egy fiktív, nem pedig már rég gyakorlati dologról beszélnénk.
    A gyártásban is gyakori a darab csomagolása. A darabszám softwerekkel van rögzítve, elszámolva stb. Csak egy címet kell rádobni, és ez be fog következni, látszik hogy közelítünk hozzá. Pl. az aliexpresses árut tökmindegy hogy egy helyi kereskedőnél veszem meg, vagy egyenesen elpostázzák a címemre, még ha az ár ugyanaz is. Itt már a kereskedelem leginkább szállítást jelent, és voltaképpen nettó szoftweres tudatmanipuláció amit hozzátesz. Ráadásul egy jóval kisebb létszámmal gazdálkodó részleg, aki az algoritmust programozza, ami a keresési adataim alapján próbál rávenni olyan dolgok megvételére, amit alapjában véve nem volt szándékomban.
    Persze az is lehetséges, hogy ez a kereskedelemnek betudott dolog, annyira konkrét kontúrokat kap, ami által értelmezhetővé válik tömegek számára, és a jövőben kialakul egy nyomás, amiben hátrébbszorul a tudatmanipuláció, és szabályozni próbálják azt hogy milyen módon, és mit lehet árulni.
    A vasaló esetében egy szokásbeli akadályról beszélünk, hogy a délutáni műszak, miért is ne kapja meg a megrendelésem, ami alapján a sor végén kipottyanó vasalót, még melegen postázzák, akár doboz nélkül. Húsvéti locsolkodás is szokás volt, mára meg már kiveszett. Teljesen használható eszköz a vasaló anélkül is hogy fényképes dobozban lenne, amin háziasszony vasal boldogan.

    [ Szerkesztve ]

    Kérek egy számot a jútútú

Új hozzászólás Aktív témák