Új hozzászólás Aktív témák

  • freemanone

    őstag

    Olvasom itt amiket írtok és értem a vágyat a garázs kapu nyitogatására, de a biztonság mániámnál már kiveritek a biztosítékot, amikor IOT-t aggattok rá, főleg a jelenlegi aszisztensek bármelyikét. :B

    Nem tartom egyiket sem eléggé megbízhatónak erre a feladatra.
    Ilyet csinálnék én is, de szigorúan csak olyan sonoff-al, amin nem a gyári FW fut és mondjuk mobilon app-al, url-el vagy akármi hasonló aprósággal, csak local lan módban működne és VPN-el használnám. Hang alapú vezérlés szóba se jöhetne, amíg 100-ból 100x el nem találná hogy ki vagyok és csak az én személyemnek cselekedne.

    @JoceeHunt: Ha javasolnom kéne valamit, akkor azt mondanám, hogy egy VPN server otthonra, a mobilodat ezen keresztül használd és máris mindig a saját "wifi"-den lógsz a világ bármely pontján legyél is.
    Biztonsági okokból működik csak LAN-on és egy jó darabig skillre se igazán kell számítani.
    Gondolj bele, hogy valaki csak úgy be tud kiabálni hogy nyissa már ki neki a garázst és ezt Alexa nem tudja beazonosítani, mindenki szavára cselekedni fog.
    Persze értem, ha pl csak telefonon van, vagy a benti tuti nem hallhat senkit stb, de nekem már a "hiba" becsúszásának a lehetősége is elriaszt.

    Lehet hogy kicsit túl gondolom ezeket a dolgokat, de úgy vélem jobb félni mint megijedni.

Új hozzászólás Aktív témák