Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    válasz _Horka_ #6999 üzenetére

    Ha idle latsz neha 1.44V -ot, az rendben van. Ha 1.496V -ot, vagy 1.5V -ot latnal HWInfo idle maxon, az is okes, de azt tudni kell, hogy ha alszanak a magok, akkor azt is elveszi, 0.9V -ra. Nekem bongeszes kozben az egyes magok maximum 1.288V -ra ugranak fel, ez is megfelel az AMD altal meghatarozott speceknek. MSI lapban is igy volt ez, offset nelkul. Szoval PBO -val ugyan ugy megmaradnak ezek a limitek.
    A lenyeg, hogy single core boost eseten 1.4-1.5V kozott jo a fesz. En ugy offseteltem, hogy 1.45V -rol ez beesett 1.41V -ra.
    All core -nal pedig megint ne menj 1.3V fole.

    Danex: Igen, vannak minimalis kulonbsegek. A SOC pedig duplan hazavagja ezt, mert magas IF -nel pont azt az energiatakarekossagi funkciot kell kikapcsolni a stabilitasert, ami a teljes memoria alrendszert energy save modba rakja.

    w1n1x: A lenyeget nem erted. Nem erzekeny vagyok, csak szimplan annyiszor jott fel mar ez a tema, es annyiszor meg lett valaszolva, hogy mar beleunt az ember. Enigma kb. ugyan ezt elhette at Zen 2 topikban. Itt is probalkozott egy darabig, aztan feladta. Minden nap feljon ez is, a "tulfeszeli magat a CPU mellett', ami mar tenyleg unalmas. Nem ellened szolt....
    Segiteni pedig azert nehez masoknak beallitani egy jo PBO -s setupot, mert minden lap mashogy mukodik, es minden CPU -nak mas parameter az idealis. En is hiaba osztottam meg azt a ketto BIOS scr shot -ot. Nalad az MSI -ben lehet meg sem mukkanna.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák