Új hozzászólás Aktív témák

  • w1n1x

    tag

    válasz -FreaK- #7012 üzenetére

    Az általad linkelt forrás valóban nem hiteles. Mellesleg ott a stock órajelen operál a proci, ami eleve bukó hasonlat hiszen a szóban forgó processzor nem a 3000-es széria hanem az 5000-es, ami teljesen másképp viselkedik a PBO-val.

    Én arra lettem volna kíváncsi, hogy manuál all-core 4.7 Ghz a gyorsabb vagy a PBO tesztek alapján, csak sehol sem találtam az új szériára vonatkozó tesztet.

    Szerk:

    Na, első teszt:
    +150 Mhz PBO-ban, auto feszültség, LLC Mode 1-en, CPCC help+ CPCC preferred cores enabled-re állítva , windows használat alatt a 2 erősebb mag hwinfo szerint 5 Ghz-re boostolt, a többi 4975 Mhz-re boostolt, ezt Ryzen Masterrel is lecsekkoltam, az effektív órajel mást mutat mondjuk hwinfo szerint. Cyberpunk alatt általában 4650-4750 Mhz között ugrált az órajel az összes magon.

    Most így elsőre nem tudom, hogy ez jónak számít-e vagy sem, picivel melegebb lett az átlag hőmérséklet, viszont a feszültség idle-ban jóval alacsonyabbra megy így, mint az én manuális all-core 4.6 Ghz-emmel.

    MPowerPH:
    Ezt kifejtenéd bővebben kérlek? Szóval a CPCC-t lényegében akkor érdemes használni, vagy jobban jár az illető ha disabled-re teszi?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák