Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz abridabri #1872 üzenetére

    Reméljük ez a faszi ugyanennyire ki volt bukva a "minimum effort - maximum gain" problémán, amikor az Intel nem csinált mást éveken keresztül csak hozzáadott 2 magot a meglevő Skylake architektúrára épülő designhoz.

    Az sem tűnik igaznak a mondandójában, hogy az történne, hogy játék közben egyszerűen kikapcsolja a CCD1-et. Ha ez tényleg így lenne, akkor nem lenne, vagy nem lenne hatása az olyan scheduler beállításnak, hogy "prefer cache / prefer frequency", nem születhetnének meg olyan mérések, amik a 7800X3D-t próbálják szimulálni, pontosabban pontosan ugyanazt az eredményt kéne látnunk.

    És az sem teljesen igaz, hogy a Zen4 csupán egy Zen3 die shrink lenne. Nagyvonalakban persze az, de azért mégiscsak megnövelték az L2$ méretét és felkészítették az AVX512-re nem is beszélve egyéb tweak-ekről, amik azért eredményeztek egy egyszámjegyű IPC növekedést. Nem hiszem, hogy az AMD-nek szégyenkeznie kellene. A Raptor Lake talán valami nagy architekturális ugrás volt?

    Eléggé úgy tűnik, hogy az a FrameChasers csupán egy AMD hater, aki abból/azért él, hogy az élő fába is beleköt abban, amit az AMD csinál.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák