Új hozzászólás Aktív témák

  • M1995

    aktív tag

    válasz Reggie0 #343 üzenetére

    Elméleti kérdésre se válaszoltál egyszerűen: mert kérdezném a szabadságharcosoktól, adott eddig egy zártabb és egy nyitottabb mobil platform, de most az iPhone-ból csinálnak törvényekkel egy nyitottabb eszközt, azzal sérül azok szabad választási lehetősége, akik direkt a zártabb módszer előnyei miatt választották szabadon az Apple termékét mert olyan amilyen. Meg kellene érteni ami számodra "bug" a zártabb rendszer, az sokak számára "feature" és az iPhone sikere mérhető adatokkal, indokolható adatokkal, akkor is ha valaki nem akarja látni, ezért kár lenne fundamentálisan beavatkozni kívülről. Az ügyész vádjai több esetben nagyon gyenge lábakon állnak technikailag és máshogy is, már aki veszi a fáradtságot és megnézi a peranyagot, nem csak tapsol a bántják az Apple-t cirkuszhoz. Ex-Microsoft Sinofsky bácsi is darabokra szedte a vádiratot, őt aztán nehéz Apple elfogultsággal vádolni.

    Az gyenge érv és rossz vitakultúra, hogy szerinted egy milliárd user mind téved és nem ért hozzá és lesöpröd a választásukat, mert csak. Fejlesztők nevében is egy kalap alá véve úgy írsz, mintha éhezve lázadnának, (kérdeztem akkor hol a class action, hol a social media kampány?) hiába linkeltem az adatokat, hogy a fejlesztők az Apple platformján kerestek több pénzt és előnyben részesítik fejlesztői munka szempontból. (még az androiddev subredditen is belefutottam olyan tanácsba, aki pénzt akar látni inkább iOS-re kódoljon elsősorban)

    Márkahűség és elégedettség felmérések is magukért beszélnek, évről évre nő az iOS user tábor, honnan jönnek ezek a vásárlók, miért hagyják ott a szabadság földjét, ha annyira rossz a zártabb Apple rendszer?

    Neked amúgy milyen Apple terméked van?

    Konkrét kérdésre se kaptam választ, ha az Apple platform olyan rossz és a másik nyitottabb a kánaán, akkor miért volt feature különbség Spotify, social media appok, de még a Google termék Gmail terén is az iOS javára?

    Nem várok persze konkrét választ, megszoktam az érvek helyett Apple hívőzés és személyeskedés megy inkább. Picit vicces linkelem sorban az indokokat, felméréseket, számokat, konkrét dolgokat, miközben ti beszéltek érzelemből hogy az iPhone rossz és kész, nyissák ki.
    Tisztelet a kivételnek, ebben a topikban is volt aki legalább vette a fáradtságot és az érvekkel foglalkozott.

    Ha nem akarod elfogadni azt a szabad választási elvet, hogy választhatsz zártabb iOS és nyitottabb Android közül, akkor a szabad választás jegyében lehessen a boltokban továbbra is egy zártabb, kényelmes "just works" iPhone, meg egy olyan is, ami első bekapcsoláskor és minden rendszerfrissítés főverziókor feldobja válassz böngészőt, térképet, kamera appot, zenelejátszót, mail és jegyzet appot, asszisztenst, keresőt, felhőt, hogyan akarsz fizetni stb... és akkor mindenki elégedett lehet. Viszont a szabadságharcosok azt akarják a másik választási lehetősége szűnjön meg, ne legyen zártabb, kényelmes iPhone ahogy eddig több mint egy évtizeden át.

    (zárójelben, mert ez a topik amerikai perről szól, viszont jó lenne az EU tenne valamit az európai tech iparért, nem csak jogászkodásból és bírságolásból áll a világ)

    #344
    Hát nem muszáj olvasni, ha tíz sornál több már sok és nem megy, miért pazarlod az energiád? A személyeskedésre senki nem kíváncsi, ha csak annyit tudsz hozni a beszélgetésbe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák