Új hozzászólás Aktív témák

  • Reggie0

    félisten

    válasz M1995 #345 üzenetére

    "Elméleti kérdésre se válaszoltál egyszerűen: mert kérdezném a szabadságharcosoktól, adott eddig egy zártabb és egy nyitottabb mobil platform, de most az iPhone-ból csinálnak törvényekkel egy nyitottabb eszközt, azzal sérül azok szabad választási lehetősége, akik direkt a zártabb módszer előnyei miatt választották szabadon az Apple termékét mert olyan amilyen"

    Nem serul a valasztasi lehetoseguk, hiszen a zartsagot maguknak valaszthatjak jelenleg is, ugyanis a megnyitas nem kotelezo. Nem mellesleg vannak olyan valasztasok es "jogok" amelyeket mas magasabbrendu jogok miatt hatrebb lehet sorolni. Pl. a csak fehereket kiszolgalo boltot valasztok sirasa sem erdekel senkit, mert az allam megtiltotta diszkriminaciot.

    " iPhone sikere mérhető adatokkal, indokolható adatokkal, akkor is ha valaki nem akarja látni, ezért kár lenne fundamentálisan beavatkozni kívülről."
    Csak eppen az nincs bizonyitva, hogy ennek a sikernek a zaloga a zartsag, ugyanis a sikeruk egy tobbvaltozos dolog, amibol te egyet probalsz kiemelni es azzal magyarazni mindent.

    "Az gyenge érv és rossz vitakultúra, hogy szerinted egy milliárd user mind téved és nem ért hozzá és lesöpröd a választásukat, mert csak."
    Ez inkabb a te gyenge ertelmezesi kepesseged bizonyitja, mert mindossze azt jelenti a fenti mondas, hogy nem a mennyiseg szamit, ellenben a hozzaertesrol semmilyen allitast nem tesz.

    " hiába linkeltem az adatokat, hogy a fejlesztők az Apple platformján kerestek több pénzt és előnyben részesítik fejlesztői munka szempontból. "
    Nyilvan hiaba, mert mindossze az ok-okozati kapcsolatrol nem bizonyitottal semmit, csak kiemeltel ket random adatot. Nagyjabol asztrologia kategoria eddig, amit irsz.

    "évről évre nő az iOS user tábor, honnan jönnek ezek a vásárlók"
    Ezzel sem mondal semmit, mert az android user tabor is evrol evre no, sot meg a hasznalatban levo telefonok szama is evro levre no. Ures lozung volt ismet.

    Neked amúgy milyen Apple terméked van?
    Nekem nincs apple termekem, a cegemnek van, ahogy alkalmazasa is a cegemnek van a storeban.

    Konkrét kérdésre se kaptam választ,...
    Mert egy ertelmes konkret kerdesed sincs.

    "Apple hívőzés és személyeskedés megy inkább. Picit vicces linkelem sorban az indokokat, felméréseket, számokat, konkrét dolgokat, miközben ti beszéltek érzelemből hogy az iPhone rossz és kész, nyissák ki."
    Nem apple hivoztem, valakivel keversz. Hiaba sorolsz linkeket es indokokat(asztrologia ismet, azok is sorolnak mindent, csak nulla erteku, ahogy a te linkjeid is), ha ertelmetlen.

    "Ha nem akarod elfogadni azt a szabad választási elvet, hogy választhatsz zártabb iOS és nyitottabb Android közül, akkor a szabad választás jegyében lehessen a boltokban továbbra is egy zártabb, kényelmes "just works" iPhone, meg egy olyan is, ami első bekapcsoláskor és minden rendszerfrissítés főverziókor feldobja válassz böngészőt, térképet, kamera appot, zenelejátszót, mail és jegyzet appot, asszisztenst, keresőt, felhőt, hogyan akarsz fizetni stb... és akkor mindenki elégedett lehet. Viszont a szabadságharcosok azt akarják a másik választási lehetősége szűnjön meg, ne legyen zártabb, kényelmes iPhone ahogy eddig több mint egy évtizeden át."
    Ez nem egy szabad valasztasi elv, legfeljebb egy nyakatekert hulyesegen alapulo vagy. De elv biztos nem. A vallalkozas, valasztas, piac szabadsaga magasabbszintu, mint a hulyeseg szabad valasztasa iranti vagy. Masok etikus es logikus jogai fontosabbak, mint, hogy ki mennyire lehet szabadon hulye. Marpedig egy felhasznaloi bazis eleresenel a fejlesztoknek is vannak jogaik, igy egy mestersegesen megteremtett piacnal a piac uzemeltetojenek is vannak kotelezettsegeik.

    Ha szerinted az iphone azert jo, mert zart, az azt jelenti, hogy fogalmad sincs semmirol. Ennek fenyeben kivancsi vagyok, hogyan tudod megmagyarazni azt, hogy miert jo a macbook vagy az imac, amikor azok nem zartak. Remelem ettol nem szaladsz vegtelenhurokba...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák