Új hozzászólás Aktív témák

  • .Ishi.

    aktív tag

    Sziasztok!

    A gond a következő: adott egy 2-3 éves gép (Régebbi E7xxx-es proci, 2x2 giga ram, Radeon HD 4850), és nemrég érdekes hibaüzeneteket kezdett kidobni. Ha letöltöttem egy fájlt, mondjuk a Firefox telepítőjét, akkor többször előfordult, hogy egy kis töltés után kidobta a "file is corrupt" hibaüzenetet. Oké, többször letöltöttem, más böngészőkkel is, de ugyanaz volt a helyzet. Érdekes módon, másnapra a letöltött file működött, de harmadnapra már megint nem.

    Az EA Originje is elkezdett érdekes dolgokat művelni (tudom, ez megszokott lehet az Origintől :) ): a Fifa 2012 frissítése elment mondjuk 90 százalékig, aztán hirtelen visszaugrott 27 százalékra, elment kilencvenig, majd megint vissza.

    Na, gondoltam, megérett az idő egy Windows nagygenerálra, ezért a C partíciót leformáztam, majd rátettem a Win 7 Ultimate-t.

    Pár fájlt le is töltöttem, nem volt gond az elindításukkal, kezdtem örülni, csak kissé túl korán. A gondok az AVG Free Antivírussal kezdődtek, ugyanaz a helyzet, mint az Originnél, fríssit a program, most igaz elmegy száz százalékig, de kezdődik újra az egész, majd egy "bináris frissítő helytelen" vagy hasonló hibaüzenettel kidob. Manuálisan sem ment a frissítés.

    Következő gond az ATI Catalyst meghajtóprogrammal volt. Letöltöttem, de elindításkor egy NSIS errort kaptam, tehát az install fájl korrupt volt. Többszöri letöltésre sem oldódott meg, egy fórumban a windows tűzfal kikapcsolását ajánlották, de az sem segített.

    Az utolsó gond pedig a DirectX SDK telepítésével volt, már kicsomagolni sem tudta magát, helyette kidobott egy low memory (low swap space) vagy corrupt cabinet file problémával.

    Mi lehet a gond szerintetek? Memória? Cserélgettem őket, de ugyanaz volt az eredmény. (Igaz, egy harmadikkal még nem próbáltam ki.) Túl kicsi virtuális memória? Ezt is átállítottam, de akkor sem volt semmi. Merevlemez? Igaz, hogy a checkdisket a windowsból nem tudtam indítani, de a win 7 helyreállítóval a parancssorban elindult, és a C partíción nem talált hibás szektorokat. Hardveres gondra gyanakszom, de hátha valaki már most tudja a megoldást. :)

Új hozzászólás Aktív témák