Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .Ishi.

    aktív tag

    Sziasztok!

    A gond a következő: adott egy 2-3 éves gép (Régebbi E7xxx-es proci, 2x2 giga ram, Radeon HD 4850), és nemrég érdekes hibaüzeneteket kezdett kidobni. Ha letöltöttem egy fájlt, mondjuk a Firefox telepítőjét, akkor többször előfordult, hogy egy kis töltés után kidobta a "file is corrupt" hibaüzenetet. Oké, többször letöltöttem, más böngészőkkel is, de ugyanaz volt a helyzet. Érdekes módon, másnapra a letöltött file működött, de harmadnapra már megint nem.

    Az EA Originje is elkezdett érdekes dolgokat művelni (tudom, ez megszokott lehet az Origintől :) ): a Fifa 2012 frissítése elment mondjuk 90 százalékig, aztán hirtelen visszaugrott 27 százalékra, elment kilencvenig, majd megint vissza.

    Na, gondoltam, megérett az idő egy Windows nagygenerálra, ezért a C partíciót leformáztam, majd rátettem a Win 7 Ultimate-t.

    Pár fájlt le is töltöttem, nem volt gond az elindításukkal, kezdtem örülni, csak kissé túl korán. A gondok az AVG Free Antivírussal kezdődtek, ugyanaz a helyzet, mint az Originnél, fríssit a program, most igaz elmegy száz százalékig, de kezdődik újra az egész, majd egy "bináris frissítő helytelen" vagy hasonló hibaüzenettel kidob. Manuálisan sem ment a frissítés.

    Következő gond az ATI Catalyst meghajtóprogrammal volt. Letöltöttem, de elindításkor egy NSIS errort kaptam, tehát az install fájl korrupt volt. Többszöri letöltésre sem oldódott meg, egy fórumban a windows tűzfal kikapcsolását ajánlották, de az sem segített.

    Az utolsó gond pedig a DirectX SDK telepítésével volt, már kicsomagolni sem tudta magát, helyette kidobott egy low memory (low swap space) vagy corrupt cabinet file problémával.

    Mi lehet a gond szerintetek? Memória? Cserélgettem őket, de ugyanaz volt az eredmény. (Igaz, egy harmadikkal még nem próbáltam ki.) Túl kicsi virtuális memória? Ezt is átállítottam, de akkor sem volt semmi. Merevlemez? Igaz, hogy a checkdisket a windowsból nem tudtam indítani, de a win 7 helyreállítóval a parancssorban elindult, és a C partíción nem talált hibás szektorokat. Hardveres gondra gyanakszom, de hátha valaki már most tudja a megoldást. :)

  • .Ishi.

    aktív tag

    Sziasztok!

    A gépembe (R5 5600x, RX 6600, 16GB DDR4, nincs OC) nagyjából két hete vettem egy új BitFenix Formula 550W Goldot, és két kérdéssel fordulnék hozzátok.

    1. Egyből feltűnt, hogy bekapcsoláskor és kikapcsoláskor hallok egy jól hallható kattanást a tápegység felől. Nézegettem külföldi oldalakat, ott több helyen írták, hogy ez modern tápoknál normális, valamilyen védelem kapcsolhat be és ki, így ennek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget. Ez valóban nem gond?

    2. Ami viszont már kezd zavaró lenni, az az, hogy még két hét elteltével is gyakran érzek egy ilyen "új műanyag" szagot a számítógép felől. (Talán úgy tudom leírni, hogy mondjuk amikor egy új videókártyát bontasz ki a csomagoláskor, és ilyen illata van.) Az elején gondoltam, hogy ez normális (a gép rendesen működik, még terhelés alatt is), és majd elmúlik, de azóta eltelt két hét + több óra játék, és főleg bekapcsolás után még mindig érzem - terheléstől mintha független lenne ez. (Pont ma egy másik szobába átvittem a gépet, összedugtam, bekapcsoltam, és a monitorhoz ülve éreztem - odahívtam párom is, ő is egy ilyen műanyag illatként írta le.) Ez szintén normális? Vagy érdemes esetleg a gariztatáson elgondolkodni?

    Köszönöm előre is a tanácsokat! :R

  • .Ishi.

    aktív tag

    Sziasztok!

    A következő problémába futottam bele, és érdeklődöm, hogy van-e valakinek egy segítő tippje.

    Van egy Steam Deckem, és erre streamelem a nagy gépemről (R5 5600x, RX6600, 16GB RAM) a Steamen át (Steam In-Home Streaming) a játékokat. Helyhiány miatt a géphez kellett keresnem kellett egy kisebb monitort (17'', 1280x1024-es natív felbontással, HDMI-VGA átalakítóval) a bekapcsoláshoz, és a Steam elindításához.

    A gond csak az, hogy mivel analóg monitorról van szó, ezért a nagy gépnek effektív két felbontása van. Van egy Windows felbontás, illetve egy aktív jelfelbontás, és a streaming az az utóbbit veszi alapul. Tehát hiába állítom be a Windowsban a felbontást 1280x800-ra (ez szépen meg is jelenik a monitoron, ezt a natív Steam Deck felbontás), a Steam Deck egy 1280x1024-es jelet kap, és a játékokon belül ezt nemigen lehet variálni.

    Ezzel így még semmi gond, mivel a Windows speciális megjelenítési beállításainál megadhatom azt, hogy a display adapter egy másik üzemmódban, pl. 1280x720/60hz-en működjön, ami egy fokkal jobb, de még nem az igazi. A gond ott kezdődik, hogy az RX 6600-amnál nem jelenik meg az üzemmódok között az 1280x800. És ha csinálok is egy egyedi felbontást (akár a Radeon beállításokon, akár a CRU-n keresztül), az üzemmód átváltás után a monitor egyszerűen rosszul skálázza a felbontást - olyan, mintha nagyítóval kéne nézni a kijelzőt. (Ha pedig ezek után az Adrenalinban beállítom, hogy a GPU csinálja a skálázást, akkor visszaugrik az aktív jelfelbontás 1280x1024-re.) A streamelés szerencsére jól működik így, viszont a monitor marad ebben a Frankenstein nézetben, így állandóan váltogatnom kell az üzemmódot, ha bármit is akarok csinálni a nagy gépen.

    Van esetleg valakinek egy tippje, hogyan tudnám az aktív jelfelbontást 1280x800-on hagyni úgy, hogy a monitor helyesen skálázza a felbontást? Nem a monitorral van a gond szerintem, mivel kipróbáltam egy GTX 1650-nel is, és ott natívan bent volt az üzemmódok között a 1280x800, és simán ment. Egyszerűen az RX 6600 nem támogatja talán natívan a 1280x800-at VGA-n keresztül?

    Köszi, hogy eljöttetek a TED Talkomra. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák