Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz Trk.Adam87 #226 üzenetére

    Nekem van tapasztalatom a komolyabbik Jongo-val és a kisebbikkel is.

    Első körben ugyanis úgy voltam vele, hogy bőven megéri nekem azt az 1-2 ezer ft felárat az a méret és súly, amivel a TX4-es többet ígért.
    Meg azért az, hogy kizárólag tápról megy, akksi nélkül, már eleve azzal kecsegtetett, hogy valami minőségi, komolyabb erősítővel, ezáltal tényleg szép hangzással járó kompakt hangsugárzót vihetek haza.
    Meg lássuk be, a gyári weboldal tájékoztató jellegű ára is nagyon biztatóak voltak az átszámolva közel 50-60 ezer forintos értékkel.

    Tehát úgy gondoltam, tizenezerért röhögve kell bármelyik ilyen példány, még akár több is. (és nem, nem bizniszelni, hanem mert egy olcsó alternatívát a Sonos Play-re ki ne szeretne hazavinni, egyet a konyhába, egyet a hálóba).

    Az egész csomag lenyűgözött, mert az első benyomások nagyon prémiumterméknek mutatták a Jongo Pure TX4-et. Jó nagy dög, nehéz, letisztult, fehér, dizájner cucc.
    Tök jól nézett ki a konyhabútoron, még a kábel fölött is szemet tudtam hunyni neki. (bár elég durva, laptop táppal érkezett, nem csak egy sima adapterrel).

    Aztán bekapcsolva mégsem ütött akkorát, amekkorát vártam tőle.
    Tompán és élettelenül szólt. Egyáltalán nem ezt vártam az előzetes tesztek és főleg a méret alapján. A Soundfreaq nagyságrendekkel kisebb, könnyebb hangszóró volt ehhez képest, de mégis gyönyörűen csilingelő magasakat produkált.
    Fel nem foghatom, hogy egy kategóriákkal drágább és már ránézésre is minden tekintetben ilyen komoly hangszóró hogy jöhetett ki a gyárból ilyen tompa magasakkal.
    Két napon keresztül hallgattam, miközben szugeráltam magam, hogy ez sokkal jobb, mint a Soundfreaq és a technikai paraméterek alapján nem létezik, hogy ennyire rosszul szóljon valami, ami 50W teljesítményt tud hálózatról, nem pedig egy kis akksiról, de sajnos végül a tények győztek, nem tetszett a TX4, visszaittem.

    Az SX3-at hoztam haza helyette. A benyomások itt is nagyon profik voltak, a hangszór bár sokkal kisebb a TX4-hez képest, de önmagához képest meglepően súlyos darab, az összeszerelési minőség pedig nagyon profi.

    Ez a kép azt hiszem jól szemlélteti, mekkora méretbeli eltérés is van a két típus között. A TX4 konkrétan hatalmas, kb. akkora, mint egy komoly 5.1-es házimoziszett fekvő centersugárzója, és dög nehéz.

    Egyedül az USB-s Bluetooth rádióval nem tudta mit kezdeni. Először vakdugónak hitte, aztán kiderült, hogy az, aminek látszik, viszont e nélkül meg a hangszóró nem tud BT-t. Ez kissé nekem valahogy kínai benyomást kelt, elképzelni nem tudom, miért ilyen aftermarket megoldást használt a gyártó és miért nem építették a hangszóróba a BT rádiót. Apróság, de engem zavar... Másrészt ez az apró "kellemetlenség" sehol nincs ahhoz az érzéshez, hogy nem vagyok helyhez kötve a hálózati csatlakozó miatt, mert a TX4-et két napig birtokolva is elég volt az érzés, hogy soha nem volt kéznél, mert találtam neki egy jó kis helyet, közel az egyik konnektorhoz, csak éppen a lényege veszett el vele, amiért BT hangszórót vesz az ember.
    Az pedig nagyon úgy tűnik, hogy az SX3 akksiról közel úgy szól, mint a TX4 hálózatról. Lehet, hogy nagyon üvöltetve és fej-fej mellett tesztelve a két hangszórót kijönne a különbség erőben a TX4 javára, de átlagos felhasználás mellett nekem semmi hiányom nem volt az SX3 hangjával szemben, azt, hogy gyengébb lett volna, vagy visszalépés, legalábbis, nem éreztem.

    A lényeg persze úgyis a hangzás, abba pedig nem nagyon lehet belekötni.


    Sajnos a magasak itt sem olyan hú, de csilingelőek, mint a Soundreaq-nál voltak, de mivel ahhoz képest is vannak "valódi" mélyek és közepek, így nem akarok kizárólag a magas hangok miatt pálcát törni az SX3 fölött, mert nagyon dinamikus, erős hangzást tud torzítás nélkül, a lényeg viszont, hogy csöndben is tud jól szólni.
    Nekem ez elég fontos dolog, mert leggyakrabban csak minimál hangerőn hallgatok rádiót, vagy soptify-t erről a hangszóróról olvasgatás, netezés közben és ha azt veszem, hogy itt egy közel tízezer forintos hangszóró, ami nagyon szépen szól, amellett már ránézésre is masszív benyomást kelt, ráadásul még úgy, ahogy, de 360" fokban zenél, ami a konyhapultra téve nekem néha kifejezetten előny, akkor azt mondom, igenis főnyeremény a hangszóró, mert bizony a Soundfreaq-ot én nemrég még 25k-ért vettem, ez pedig annak pont a feléért minimum 2x ilyen szépen szól. (úgy mondom inkább, hogy élvezetesebben zenélhető, mert kicsit kevesebb magas hanggal együtt normális mélyeket is tud.) Ez után a Soundfreaq a szélessávú, egy darab hangszórójával már elég doboz, szokolhangú benyomást keltett úgy, hogy egy rádióbeszélgetést hallgatva azért az tény, hogy sokkal tompább, kevésbé érthető az SX3.

    A konklúzió tehát, hogy még ez sem tökélete, de ár/érték arányban azt hiszem, nyertes darab.

    (az viszont érdekes, hogy ma megfogdostam a JBL GO TV nevű testvérét, amit a tesztek alapján elég komoly darabnak írtak le és súlyra sokkal könnyebbnek érződőtt a Jongohoz képest. Szívesen meghallgatnák egy komolyabb, Harman, JBL, vagy akár Sonos terméket most már, de persze nem egy zajos multiban, hanem otthoni, ismerős körülmények között)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák