Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    Sziasztok!

    30-40 ezer körül szánnék egy ilyen BT hangszóróra.
    Jelenleg egy 2 éves Soundfreaq Soundspot-ot hallgatok. 25k volt az új ára, ehhez képest most 10k körül elérhető. Állítólag a mai napig meglehetősen hi-fi cuccnak számít az ilyen méretű ultrahordozható eszközök között, de épp ezért kíváncsi vagyok, ha följebb lépek és egy JBL, H/K, Bose, stb. prémium márka termékét veszem (bár azok nem 30-40, hanem inkább 70-80k környékén elérhetőek, akkor miben leszek előrébb, mi várható ezektől.

    Mit ajánlotok első nekifutásra a 30-40 ezres szegmensből?

    Köszi!

    (ilyen a Soundspot:)

  • HagaNRG

    őstag

    válasz B-L-A-C-K #119 üzenetére

    Látod, egy kicsit én is ettől félek, hogy nehogy fölöslegesen fizessek több tízezret azért, hogy BOSE, vagy HK felirat legyen ugyanazon az egyutas, 2cm hangszórós kínai tejfölösdobozon...

  • HagaNRG

    őstag

    válasz apholyon #126 üzenetére

    Szia!

    Továbbra is a Soundfreaq Soundspot hangszórót ajánlom.
    Már csak a méretéből adódóan is magasan az árkategória legjobb darabja!

    Edigital forgalmazza:)

  • HagaNRG

    őstag

    válasz pane #136 üzenetére

    A JBL go, ha jól tudom 8-9k körül mozog.

    10-11 ezer a Soundfreaq Soundspot.
    Szánd rá azt a 2 ezer forintot, aztán ha meghallja a fiad, hogy milyen minőségben szólal meg és ráadásul mekkora hangerőig képes tisztán szólni, akkor azonnal elfelejtik a JBL GO-t!

  • HagaNRG

    őstag

    válasz csaszi72 #159 üzenetére

    Akkor a HK Onyxet, a csomagolássérültet te vetted meg előlem. Sokat variáltam rajta, mert túl jó vételnek tűnt:)

    A prémiumkategóriából van itt valakinek tapasztalata?
    Gondolok itt a Samsung R7, vagyis 7500 típusra pl, ami 100 ezer körül mozog, ha nagyon akciósan kifogjuk, alapból 130 körül mozog.

    Mit lehet ezektől elvárni?
    Kipróbálni sajnos nincs lehetőségem...

  • HagaNRG

    őstag

    válasz twi452 #172 üzenetére

    Köszi a tippet és a véleményezést is!

    Teljesen felcsigázott ez a tapasztalat, ennyiért nagyon-nagyon befizetnék rá jómagam is. A nagyobbik kár, hogy nem akksis, még az beleférne a normális árketetbe, mert ahogy nézem, a meretek, súly már alapból űberelik a nagynevű, 30-40 ezerért hazavihető, de jóval picibb hangszórókat is. (mint JBL, Harman, Bose, Sony, stb.)

    Kíváncsi lennék a borsodi teszkókban mi a helyzet velük...

  • HagaNRG

    őstag

    válasz twi452 #177 üzenetére

    Köszi a hosszas leírást!

    Közben végigolvastam a külföldi teszteket is.
    Ott eléggé lehúzóan nyilatkoznak róla, mélyszegény, magashiányos, stb. Ehhez képest, ahhoz képest, majdnem mindenhez képest sokkal gyengébben szól, csak ugye nem mindegy, hogy rendre 40-50 ezres hangszórókhoz hasonlítják, most meg arról beszélünk, hogy 10k-ért belekössünk-e, mert ennyiért nyilván lehet venni a két gyufásdoboz méretű, egyutas JBL go-t is, akkor majd kiderül, az ár/érték arányok merre mozdulnak.

    Én most mondjuk nagyon erősen gondolkodom a nagyobbik verzión, mert a 4kg és 50W RMS azért nem akármilyen számok, lássuk be.

    Meglátom, hogy lesz-e egyáltalán, aztán majd kiderül, melyik kell:)

    (TV_hez afféle soundbarként vajon menyire válhat be? Talán még egy sima, alap LCD TV hangjának a felturbózására is megfelelne a tápkábeles verzió a szülőknek...)

  • HagaNRG

    őstag

    válasz twi452 #179 üzenetére

    :R :R :R Örök hálám az aktív közreműködésedért!

    (ha azt nézzük, hogy most azon agyalok, hogy tizenezerért jó lesz-e, tegnap ilyenkor meg még a Samsung csoda tojásán gondolkodtam, hogy megér-e nekem 100 ezret:)

  • HagaNRG

    őstag

    válasz Trk.Adam87 #226 üzenetére

    Nekem van tapasztalatom a komolyabbik Jongo-val és a kisebbikkel is.

    Első körben ugyanis úgy voltam vele, hogy bőven megéri nekem azt az 1-2 ezer ft felárat az a méret és súly, amivel a TX4-es többet ígért.
    Meg azért az, hogy kizárólag tápról megy, akksi nélkül, már eleve azzal kecsegtetett, hogy valami minőségi, komolyabb erősítővel, ezáltal tényleg szép hangzással járó kompakt hangsugárzót vihetek haza.
    Meg lássuk be, a gyári weboldal tájékoztató jellegű ára is nagyon biztatóak voltak az átszámolva közel 50-60 ezer forintos értékkel.

    Tehát úgy gondoltam, tizenezerért röhögve kell bármelyik ilyen példány, még akár több is. (és nem, nem bizniszelni, hanem mert egy olcsó alternatívát a Sonos Play-re ki ne szeretne hazavinni, egyet a konyhába, egyet a hálóba).

    Az egész csomag lenyűgözött, mert az első benyomások nagyon prémiumterméknek mutatták a Jongo Pure TX4-et. Jó nagy dög, nehéz, letisztult, fehér, dizájner cucc.
    Tök jól nézett ki a konyhabútoron, még a kábel fölött is szemet tudtam hunyni neki. (bár elég durva, laptop táppal érkezett, nem csak egy sima adapterrel).

    Aztán bekapcsolva mégsem ütött akkorát, amekkorát vártam tőle.
    Tompán és élettelenül szólt. Egyáltalán nem ezt vártam az előzetes tesztek és főleg a méret alapján. A Soundfreaq nagyságrendekkel kisebb, könnyebb hangszóró volt ehhez képest, de mégis gyönyörűen csilingelő magasakat produkált.
    Fel nem foghatom, hogy egy kategóriákkal drágább és már ránézésre is minden tekintetben ilyen komoly hangszóró hogy jöhetett ki a gyárból ilyen tompa magasakkal.
    Két napon keresztül hallgattam, miközben szugeráltam magam, hogy ez sokkal jobb, mint a Soundfreaq és a technikai paraméterek alapján nem létezik, hogy ennyire rosszul szóljon valami, ami 50W teljesítményt tud hálózatról, nem pedig egy kis akksiról, de sajnos végül a tények győztek, nem tetszett a TX4, visszaittem.

    Az SX3-at hoztam haza helyette. A benyomások itt is nagyon profik voltak, a hangszór bár sokkal kisebb a TX4-hez képest, de önmagához képest meglepően súlyos darab, az összeszerelési minőség pedig nagyon profi.

    Ez a kép azt hiszem jól szemlélteti, mekkora méretbeli eltérés is van a két típus között. A TX4 konkrétan hatalmas, kb. akkora, mint egy komoly 5.1-es házimoziszett fekvő centersugárzója, és dög nehéz.

    Egyedül az USB-s Bluetooth rádióval nem tudta mit kezdeni. Először vakdugónak hitte, aztán kiderült, hogy az, aminek látszik, viszont e nélkül meg a hangszóró nem tud BT-t. Ez kissé nekem valahogy kínai benyomást kelt, elképzelni nem tudom, miért ilyen aftermarket megoldást használt a gyártó és miért nem építették a hangszóróba a BT rádiót. Apróság, de engem zavar... Másrészt ez az apró "kellemetlenség" sehol nincs ahhoz az érzéshez, hogy nem vagyok helyhez kötve a hálózati csatlakozó miatt, mert a TX4-et két napig birtokolva is elég volt az érzés, hogy soha nem volt kéznél, mert találtam neki egy jó kis helyet, közel az egyik konnektorhoz, csak éppen a lényege veszett el vele, amiért BT hangszórót vesz az ember.
    Az pedig nagyon úgy tűnik, hogy az SX3 akksiról közel úgy szól, mint a TX4 hálózatról. Lehet, hogy nagyon üvöltetve és fej-fej mellett tesztelve a két hangszórót kijönne a különbség erőben a TX4 javára, de átlagos felhasználás mellett nekem semmi hiányom nem volt az SX3 hangjával szemben, azt, hogy gyengébb lett volna, vagy visszalépés, legalábbis, nem éreztem.

    A lényeg persze úgyis a hangzás, abba pedig nem nagyon lehet belekötni.


    Sajnos a magasak itt sem olyan hú, de csilingelőek, mint a Soundreaq-nál voltak, de mivel ahhoz képest is vannak "valódi" mélyek és közepek, így nem akarok kizárólag a magas hangok miatt pálcát törni az SX3 fölött, mert nagyon dinamikus, erős hangzást tud torzítás nélkül, a lényeg viszont, hogy csöndben is tud jól szólni.
    Nekem ez elég fontos dolog, mert leggyakrabban csak minimál hangerőn hallgatok rádiót, vagy soptify-t erről a hangszóróról olvasgatás, netezés közben és ha azt veszem, hogy itt egy közel tízezer forintos hangszóró, ami nagyon szépen szól, amellett már ránézésre is masszív benyomást kelt, ráadásul még úgy, ahogy, de 360" fokban zenél, ami a konyhapultra téve nekem néha kifejezetten előny, akkor azt mondom, igenis főnyeremény a hangszóró, mert bizony a Soundfreaq-ot én nemrég még 25k-ért vettem, ez pedig annak pont a feléért minimum 2x ilyen szépen szól. (úgy mondom inkább, hogy élvezetesebben zenélhető, mert kicsit kevesebb magas hanggal együtt normális mélyeket is tud.) Ez után a Soundfreaq a szélessávú, egy darab hangszórójával már elég doboz, szokolhangú benyomást keltett úgy, hogy egy rádióbeszélgetést hallgatva azért az tény, hogy sokkal tompább, kevésbé érthető az SX3.

    A konklúzió tehát, hogy még ez sem tökélete, de ár/érték arányban azt hiszem, nyertes darab.

    (az viszont érdekes, hogy ma megfogdostam a JBL GO TV nevű testvérét, amit a tesztek alapján elég komoly darabnak írtak le és súlyra sokkal könnyebbnek érződőtt a Jongohoz képest. Szívesen meghallgatnák egy komolyabb, Harman, JBL, vagy akár Sonos terméket most már, de persze nem egy zajos multiban, hanem otthoni, ismerős körülmények között)

    [ Szerkesztve ]

  • HagaNRG

    őstag

    válasz csaszi72 #229 üzenetére

    Köszönöm a dícsérő szavakat!

    A magam részéről én is szívesen olvasnék itt ehhez hasonló részletesebb "teszteket":)

  • HagaNRG

    őstag

    Sziasztok!

    A Jongo SX3-mal kapcsolatban lenne egy észrevétel, amit már mástól is hallottam, nevezetesen, hogy elég észrevehető csúszás van a hangban.

    Tegnap véletlenül elindítottam a notin egy filmet és egészen megdöbbentő feelingje volt a hangzásnak, komolyan hozott egy kisebb házimozicska élményt. Tehát az elég rendesen kiemelt mélyeknek köszönhetően állítom, hogy hibátlan lett volna a film hangja azzal együtt, hogy micsoda egy kompakt "hangrendszer"-ről is beszélünk.

    Szóval itt ez a kütyü, amivel bárhol a világon egy tabletről teljesen minőségi és igényes színvonalon tudnánk filmet nézni a hangzást illetően.
    A csúszás viszont megöli az egészet.

    Azt kérdezném, hogy érdemes lehet-e a BT-t hanyagolni egyébként is és inkább wifin csatlakozni a hangszóróhoz? Vagy ha wifin csatlakozom hozzá, akkor meg egy különálló hálózatként kezeli majd a számítógép és akkor meg net nem lesz, míg a Jongo-hoz vagyunk csatlakozva?

    Köszi!

  • HagaNRG

    őstag

    válasz apholyon #246 üzenetére

    Köszi!

    Én sem telepítettem hozzá semmit, csak simán BT-n csatlakoztattam a géphez, de a jelenség tableten és notikon is fennáll ha egy videot nézek.

  • HagaNRG

    őstag

    válasz zazenke #278 üzenetére

    BT-s hangszóróhoz nem kell semmiféle adapter, épp ez benne a lényeg.

    Ha azonban már van egy komolyabb hangrendszered, rendes erősítővel és vezetékes hangfalakkal, akkor ahhoz van a Philips, vagy a Logitech 10ezer ft körüli BT adaptere, mert egy RCA, vagy optikai kábelen keresztül ebből is BT rendszert varázsolhatunk.

    Én nagyon befürödtem vele, mert ezzel kezdtem, vagyis megvettem a Philips BT adaptert, hogy majd mekkora nagy dolog lesz a házimon spotify-t, meg rádiót kényelmesen, tabletről, notiról hallgatni. Aztán rá pár hétre megvettem a Pure Jongo 3-at, ami meg kilőtte a házimozit is, mert mindig kéznél van, mindig abban a szobában van, ahol én vagyok a tablettel vagy a notebookkal, és amilyen csöndes hangerőn zenélgetek mostanában esténként, arra is bőven tökéletes, így okafogyottá vált számomra a nagy rendszeren való BT-s zenehallgatás...

    (akár el is adhatom a Philips BT adaptert, ha gondolod)

  • HagaNRG

    őstag

    válasz HagaNRG #228 üzenetére

    Sziasztok!

    Tavaly ilyenkor páran hatalmas üzletet csináltak 1-2 tescos akciós Pure Jongo BT hangszóróval. (50 ezer helyett 10k körüli árakon)

    Tisztelettel érdeklődnék, hogy hasonló jó vétel jelenleg van-e valahol?
    Pár napja a MediaMarkt-okban mentek a tojás Samsungok, kettőt egy áráért, de 90 ezret úgy sem szívesen fizettem ki értük...

    Minden ajánlatot meghallgatok, persze nem a zsebhangszórók érdekelnek, hanem a komolyabb, otthoni cuccok...

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák