Új hozzászólás Aktív témák

  • Darmol

    senior tag

    válasz sb #26 üzenetére

    "Itt (is) félrement valami nagyon."
    Igen. Nem export, hanem import.

    "Igen, amíg a történelemben visszaemlékezünk egy ősi, békés oázis, a nyugalom szigete az egész Közel-Kelet. "
    Mármint úgy érted amíg oda nem mentek azok a deli nyugati kultúrás keresztes vitézek?

    Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

  • Darmol

    senior tag

    válasz buherton #29 üzenetére

    "Az ukránok szó szerint az USA-nak köszönhetik, hogy még létezik az állam"
    Ez így ebben a formában igaz. Ahogyan az is, hogy az oroszok jelenleg éppen szétrúgják a NATO seggét Ukrajnában. Ja, hogy vannak az oroszoknak veszteségeik is. Aki ad az kap is. A háború végső soron arról szól, hogy ki bírja tovább.

    "A Dél-Kínai tengeren csak és kizárólag az USA-n múlik, hogy szabadon járhatnak a hajók. "
    A Dél-Kínai tengeren baromira nem arról van szó, hogy szabadon járhassanak a hajók. Ha még ezt sem tudod, miért hozod szóba?

    "BTW, melyik idióta ország engedne át a kulcs technológiákat a rivális nagyhatalomnak?"
    Ezzel azt mondod, hogy Kínának minden joga megvan Taiwanra, és minden ott található technológiára. Persze nyilván nem ezt szándékoztad mondani, de azért ezt sikerült.

    Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

  • himpike

    aktív tag

    válasz Darmol #52 üzenetére

    Valóban, Putyin pár napos speciális művelete lassan 750 napja tart, ez a győzelem biztos jele. Mától ismét van tüzérségi lőszere az ukránoknak, szóval itt ér véget a nagy orosz előretörés amivel pl behúzták Advivkát 14(!!!) hónap alatt.. 9x9km. Ez igen... Mondjuk az oroszokat nem kell sajnálni hogy halomra öletik magukat, ha ilyen hülyék meg is érdemlik a vezetőiket.
    Mondjuk az ukrán háború csak áttételesen érinti Kínát. Egyébként megnézném hogy állna a szád ha az orosz hadsereg a magyar határon állomásozna, Ukrajna orosz érdekszférává válna teljesen de ennek felméréséhez nyilván nincs elég képzelőerőd. Mint ahogy a Kínával kapcsolatos problémákhoz sincs. Kína nem tudja behúzni Tajvant, isten tudja hány éve háborúzott utoljára. Mire elfoglalná valószínűleg egy nagy krátert találna minden gyár helyén. A megítélésének sokkal többet ártana egy fegyveres konfliktus mint amit nyerne vele, kapná az embargókat, elszállna a nagy békepárti nimbusza hogy milyen régen nem háborúzik már. Emellett soha nem birtokolt kulcs technológiát, max ha sikerült ellopnia. Egy ellátási lánc részét képezi ami kiszolgálja a TSMC-t, semmi köze hozzá tulajdonilag. Ugyanezen minta mentén vitatott terület a Szahalin-sziget és az Amur folyó környéke ami orosz(a kínaiak szerint meg nem az).

  • Reggie0

    félisten

    válasz Darmol #52 üzenetére

    "BTW, melyik idióta ország engedne át a kulcs technológiákat a rivális nagyhatalomnak?"
    Ezzel azt mondod, hogy Kínának minden joga megvan Taiwanra, és minden ott található technológiára. Persze nyilván nem ezt szándékoztad mondani, de azért ezt sikerült.

    Harmadfoku szovegertelmezesi problemaid vannak.

    [ Szerkesztve ]

  • 8th

    addikt

    válasz himpike #53 üzenetére

    "Putyin pár napos speciális művelete lassan 750 napja tart, ez a győzelem biztos jele." Pontosan. Ugyanis a ruszkik a jelenlegi intenzitással nagyjából a végtelenségig tudja vívni ezt a háborút. Ez így pont kényelmes nekik. Az ukránok rég kifogytak a hadianyagból, emberanyagból, pénzből, mindenből. A nyugat tartja őket lélegeztetőgépen. Az a nyugat akinek egyre nagyobb nyűg már ez az egész és egyre jobban unja, hogy egy feneketlen kútba kell dobálja a pénzt eredménytelenül. Húzzuk ki a kezünket a biliből, az ukránok bármennyi pénzt és hadianyagot kapnak nyilvánvalóan nem fognak vele célt érni pont ezért teljesen felesleges a végtelenségig pénzelni őket. Le kell mondaniuk az elfoglalt területeikről. Keményen hangzik de az van. És most jöhet, hogy mekkora putyin bérenc ruszki szopó aljas köcsög g*ci (és a többi ilyenkor szokásos jelző) vagyok. Akkor is ez a véleményem. Az ukránoknak már az első puskalövés eldördülésénél reszeltek. Óriási hiba volt kiprovokálniuk ezt a háborút.

    "Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

  • ddekany

    veterán

    válasz himpike #53 üzenetére

    "Kína nem tudja behúzni Tajvant, isten tudja hány éve háborúzott utoljára. Mire elfoglalná valószínűleg egy nagy krátert találna minden gyár helyén."

    Közben megy a nyomulás, hogy mindent házon belül akarnak megoldani. Más kérdés, hogy mennyire megy ez, de azért, készülnek arra, ha totál harag lesz netán. És ha már szinte nem kapnak semmit a TSMC-ből (pl. nemrég volt a fejlemény, hogy most már a saját tervezésű AI chipjeiket, ami nVidia helyett lenne, nem is gyárthatják ott), akkor mondhatják, hogy akkor rohadjatok meg, nektek sem lesz. Nem kell lerohanni sem ehhez Taiwan-t, "csak" pl. tengeri és légi blokád. Ez persze továbbra is igen meredek, viszont, van egy nem feltétlenül racionális vezetőjük is ám.

  • ddekany

    veterán

    válasz 8th #55 üzenetére

    Valószínűleg, amint van rá erejük, vissza akarják húzni Ukrajnát a befolyásuk alá, és kész. A NATO belépés dolog jó ürügy volt, de valószínűleg akkor is így jártak volna, ha az nincs.

    Részemről, nekem még kötelező volt általánosban az orosz nyelv, és még láttam őket itt állomásozni. Szóval lehet ezért van, hogy nekem még jobb a fantáziám, olyan téren, hogy ha van rá erejük, akkor hol állnak meg. Lényegében, igyekeznek békésen bekebelezni, és ha úgy nem megy, akkor jön a verés. Ennyi.

    [ Szerkesztve ]

  • ricsi99

    addikt

    válasz 8th #55 üzenetére

    Nézzük más szemszögből:
    Putyin bement a tálibokhoz... nyert területet... mi volt? Ejnye bejnye
    Putyin visszament a krím félszigethez ...nyert területet... mi volt? Ejnye bejnye
    Most egész ukrajnát akarja... mi lessz ha ejnye bejnye lessz....? Megy tovább...
    Ha nyersz hős hadvezér vagy... ha belebuksz akkor gyenge és a hátadban a tőr.
    Mi az a 3 dolog ami kell a háborúhoz? Pénz/pénz/pénz.
    Ha ebből elég lett volna már nekiment volna bárminek... de a tartalék elfogyott... ha lenne akkor minden nap szépen elindulna 1000 tank vagy ilyesmi és kész.. de nincs
    Szerintem nem vagy bérenc ,csak ott lehet a fejbe gond ha azt gondolod bármely értelmes vezető egy nála 20*nagyobb /erősebb államot arra provokál ,hogy háborúzzon vele a saját területén... ahol kb esélye sincs a győzelemre...hiába sugalja ezt neked a független magyar média...
    Miért pénzeli az únió ukrajnát? 1 csicska kivételével tudják ,hogy bármi áron meg kell ott fogni putyint... Nem tesz jót a hazai szavazótábornak ,ha esetleg oda ér a buli ,mert soherságból vagy kivagyok én alapon kihúzom magam...
    Ha jön az orosz medve ,és csócsálja a szomszédot ,akkor illik segíteni.... mert ha megette és megéhezik újra akkor én leszek az étlapon... és ezen nem segít se a faji öntudat se az hogy tele a zsebed

    Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz ricsi99 #58 üzenetére

    Most egész ukrajnát akarja

    A szokásos sztenderd propagandaszöveget mondod vissza.
    Már az viccesen hangzik, hogy egész Ukrajnát megszállják és bekebelezik. Nem érdekük és valószínűleg hosszú távon nem is kivitelezhető. Számukra ideális esetben "csupán" katonailag legyőzik, elcsatolják a keleti, oroszok lakta részeit, a jelenlegi kormányt megbuktatják és oroszbarát vezetést tesznek a helyére emellett lehetetlenné tesznek egy jövőbeni NATO csatlakozást. Ha orosz részről nagyon jól alakulnának a dolgok, akkor nyugat ukrajnával megvesztegetik a lengyeleket és egyéb velük határos NATO országot.

    Pénz/pénz/pénz.
    Ha ebből elég lett volna már nekiment volna bárminek

    Teljesen nevetséges. ~140 millió orosszal Putyin megpróbálja leigázni és megszállni az EU-t vagy hogy gondolod?

    Miért pénzeli az únió ukrajnát? 1 csicska kivételével tudják ,hogy bármi áron meg kell ott fogni putyint...

    Már azt hittem azért mert fentről rájuk parancsoltak... :U

    Ha jön az orosz medve ,és csócsálja a szomszédot ,akkor illik segíteni.

    Magyarországnak semmiféle pozitívumot nem jelent a mostani ukrajnai kormány. Ha helyreteszik őket, legalább nem fognak a gázvezetékkel zsarolni illetve minket a hadseregükkel fenyegetni, ez is valami.

    Szerintem nem vagy bérenc ,csak ott lehet a fejbe gond ha azt gondolod bármely értelmes vezető egy nála 20*nagyobb /erősebb államot arra provokál ,

    Ki mondta, hogy Ukrajnának értelmes vezetői vannak?
    És ha azt hiszed, hogy a Majdan óta nem provokálták az oroszokat, akkor nem ismered a történelmet. Beengedték az amerikai befolyást, és ezzel párhuzamosan a szevasztopoli bérlet felmondására készültek. Orosz szemszögből ez azt jelentette volna, hogy rövid időn belül akár NATO támaszpont is lehet Szevasztopol.

  • ddekany

    veterán

    válasz joysefke #59 üzenetére

    "Teljesen nevetséges. ~140 millió orosszal Putyin megpróbálja leigázni és megszállni az EU-t vagy hogy gondolod?"

    Hát, hogyan épülnek a birodalmak? Nem egyszerre, meg nem kell mindent... csak apránként leveszed amit lehet. Pl. Belarusz háború nélkül vihető, úgy néz ki. Magyarország is talán csatolható fegyver nélkül, ha előbb Ukrainát már rendesen integrálják (sok év)... ki tudja. Ami ma elképzelhetetlen, 20 év múlva lehet tök máshogy fogod megítélni. Moldova is valószínűleg könnyű préda jelenleg. Észtek, Litvánok, Lettek... ezek most pont ezért váltak igen kemény dióvá neki, mert van nyugatról az összefogás, hogy nem hagyjuk az izomból terjeszkedést.

  • ricsi99

    addikt

    válasz joysefke #59 üzenetére

    Propaganda szöveget azt a tv1-en hallod
    Azért gondold át...
    Viccből vannak ott már egy éve... nem is komolyan lönek... ott kiabálna hogy peace...
    Tudok olyan macskajancsit aki 1 milla birkával /megvesztegetett /hólyének nézett emberrel a háta mögött viszont jukas gatyában próbálja az eu-t zsarolni...
    Felülröl parancsoltak? ... Ja nekem is a hangok mondják meg mit csináljak..
    Agyarországon háborús vészhelyzet van szóval szerintem ez már pozitívum ,mert van kire mutogatni... apropó háború alatt is garantálták ,hogy nem zárják el a csöveket ,hogy 7*es áron te meg tudd venni.
    Ja ...lehet nem értelmmes ott a góré... viszont töke van ... nem spurizott el rögtön mint a szomszéd góréja ha csak pár ezer ember is kimegy zászlót lengetni...
    Viszont nem provokálj a macit... inkább betérdel neki ,ha kell a nató-t is gáncsolja ...ha sikere lessz akkor választhatsz hogy kínai rendör vagy orosz tank fogja a forgalmat irányítani...
    Amúgy igazad van... a nyugat az rossz ,mindenkinek kelet felé kell nyitni... oda vágyik mindeki... tajgapusztára mennek a csemeték világo látni kalandvágyból...

    [ Szerkesztve ]

    Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

Új hozzászólás Aktív témák