Új hozzászólás Aktív témák

  • _Yvorl_

    tag

    válasz _Yvorl_ #514 üzenetére

    egyszerű piskóta többféleképpen is.

    veszek 10 tojást
    kettéválasztom a sárgáját és a fehérjét.
    fehérjét habbáverem, majd ha ár kemény egyesével hozzáadok 10 evőkanál cukrot (közben folyamatosan keverjük a habverővel) ha kész a cukor hozáadása jöhet egyesével a tojássárgája, majd ha az is kész 10 pupozott evőkanál liszt ugyancsak egyesével a még mindig tartó kevergetés közben.

    akkor van kész ha már olyan pici buborékok pukkannak a kevegetés közben.

    fogunk egy mély tepsit, amit kimargarinozunk majd lisztel beszórunk. ebbe önthetjük a masszát. Ezt akár így is ki lehet sütni. (kakaóval lehet izesíten is)

    De legegyszerübb izesítése, ha valamilyen gyümölcsöt szórunk egyenletesen elosztva a már tepsiben lévő masszába.

    meggy,
    cukros fahélyas meggy,
    cukros fahélyas alma
    cukros fahélyas meggy és alma)
    eper
    málna
    barack

    lehet hozzá gyümölcsös zselét késziteni, amiben nyáron izlés szerint gyümölcsmixet szórunk (barack, alma, ananász, eper dinnye, banán) hütőbe tesszük, majd mikor már kicsit dermettebb de még kenhető akkor fogjuk a kisült piskotát kettévágjuk és közékenünk ebből a gyümis zseléből, illetve a tetejére, majd visszarakjuk a hütőbe, hogy a zselé teljesen megdermedjen.

    csoki/vanilia/puncs/mogyoró pudinggal, krémmel megkenhetjük a kettévágott piskotát és közé mégy gyümölcsöket is szórhatunk, tetejére kokuszreszelék és csokireszelék diszitésnek akár formábarakott gyümölcsök.

    You can't teach new tricks to an old GOD!

Új hozzászólás Aktív témák