Új hozzászólás Aktív témák

  • _Yvorl_

    tag

    válasz csirkemano #562 üzenetére

    Palacsintához, legutóbb azt próbáltuk, ki, hogy ne a kisütés után izesítsük, hanem már magát a tésztát.
    Ebből született például a almás fahéjas palacsinta.

    Mindenki izlése szerint elkésziti a saját palacsinta tésztáját.
    Én:
    60dkg-1kg liszt
    2 tojás
    1 kis doboz tejföl

    cukor
    és a megfelelő állag eléréséig szükséges szénsavas ásványviz.

    melette almát lereszelek és cukorral, fahéjal meghintem majd összekeverem és 10-15 percet álni hagyom.
    Ha megvan akkor hozzákeverem jó alaposan a palacsinta tésztájához és így sütöm ki.
    Kicsit vastagabban öntöm az így készült tésztát a sütőbe.
    Az így kisült palacsinták szerintem magukba is isteniek de egyéb belevalóval még lehet fokozni az ízeket.

    You can't teach new tricks to an old GOD!

Új hozzászólás Aktív témák