Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz #75501312 #4023 üzenetére

    Attól is függhet, hogy milyen lisztet használsz hozzá és mennyire hidratált. Még BL55-ön belül is vannak kategóriák, nem csak a sikér, hanem a szemcse méret miatt is. Pl az előző nekem tüskeszentpéterivel ment, a mostani meg aranykalásszal. Próbáltam már gyermeivel is, de ugyanúgy, mint a tüskeszentpéteri túl kicsi a szemcse mérete, szinte púder jellegű. Aztán emiatt sokkal könnyebben kiterül, mint az aranykalász. A nagyi titka úgy rémlik, hogy jó volt ilyen szempontból, de ritkán használtam, és nem nagyon emlékszem. Ránézésre is látni, de gyúrásnál is érezni, hogyha túl finom. Mondjuk ez egyéni vélemény, lehet, hogy másnak ilyen finom lisztekkel is sikerül.

    Ti pizzát hogyan szoktatok? Én mindig hagyom erősen túlkelni, mert akkor könnyebb vékonyra nyújtani. Igaz a széle így lapos lesz tőle, de azért úgysem vagyok annyira oda.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

  • kmarci25

    veterán

    válasz #75501312 #4023 üzenetére

    Ha csak kicsik a bubik, attól még nem feltétlenül kelt túl. Akkor lehet az is, hogy csak túlságosan maceráltad a tésztát, hajtásokkor túlságosan kihúztad, előformázáskot, formásákor túlságosan átgyúrtad. Persze, ha nem pont ez a cél! :) Honeycomb-nak hívják, ha nem túlkelt, hanem szép egyenletes, kis bubis a bélzet. (Az enyémen látszik, hogy kicsit szétesett a struktúra, inkább laposak a bubik.) Persze, a liszt is sokat befolyásol.

    inf3rno: itt a táblázatom, pár éve csináltam, a mai napig ezzel számolok, ez figyelembeveszi a kovász hidratáltságát is az össz hidrónál.

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák