-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Šolaire
veterán
Ha készítesz egy jó marhapörköltöt és hozzá tarhonyát akkor miért akarjuk hogy a tarhonyának tyúkúsos valami íze legyen? Egyébként ezek a termékek nagyon jól ki vannak találva ,agyban függő leszel tőle és ha valamibe nincs leveskocka, delikát, fűszersó stb akkor az nem fog ízleni. Próbáld ki főzz sóval és fűszerekkel alapanyag íze domináljon ne akarjuk elnyomni. Ugyanilyen a rizs is leveskockát bele legyen erőleves stb ízű. Elég bele a só, hagyma ha intenzívebb ízt akarok barnábbra pirítom a rizst.
Elnézést ez csak az én véleményem.“Praise The Sun” \[T]/
-
Šolaire
veterán
Egysíkú? Ismersz esetleg? Én nem adnék a gyerekemnek leveskockás tarhonyát. Ha magába adod a tarhonyát akkor kell bele leveskocka?
Egyébként szakmám 20 éve, konyhát vezetek. Természetes alapanyagogból naturális, de igazi ízeket lehet elérni. Húsnak legyen hús íze a tarhonyának pirított tészta íze ne pedig húsleves kocka íze. Nehogy azt gondoljátok már hogy a húsleves kockát húslevesből készítik, mind mesterséges szar. Meg ezek az új knorr, maggi 100%natural cuccai is parasztvakítás.
Ez az én véleményem mindenki úgy és azzal mérgezi elnézést főz amivel akar.[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
Šolaire
veterán
Bottura egy zseni, egyébként nem akartam én senkit megbántani de én nem igazán kedvelem ami nem természetes otthol se használom, párom viszont igen. Alaplé simán fagyasztható is meg nekem mindig van a fagyóba füstölt szalonna meg kolbász ízfokozónak.
[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
Šolaire
veterán
Vírus idején sok helyen megfordultam. Sajnos a tulajdonosok is hibásak. Étterem neveket nem írok de jó nevű helyeken is megy a gányolás és az igénytelenség, de az árát megkérik mindennek, profitra mennek. Nem is lesz megújulás jó ideig. Képzésről ne is beszéljünk, még mindig a szoci könyvekből oktatnak miközbe már olyan szakirodalom érhető el amiért anno a két kezünket összetettük volna. Ezt kötelezővé tenném:
“Praise The Sun” \[T]/
-
#75501312
törölt tag
Van egy étterem, amit imádok Budapesten. Mindenféle ételt főznek / sütnek. Az étterem egyszerű, semmi csicsa, az árak nem elszálltak, az étel mindig olyan finom, hogy folyton visszajárunk. Pedig családi étterem, ha még a profit is vezérli őket, a minőség egyszerűen felülmúlhatatlan. És az egyik "legrosszabb" kerületben vannak, az egyik "legrosszabb" környéken, de bárkinek szívesen ajánlom, mert 10/10. A tulaj személyesen jön oda és kérdezi meg, hogy milyen volt az étel, akkor is ha négyen vagytok, akkor is ha tízen vagytok céges rendezvényen. Mert egyszerűen finom, minden ízt érzel a szádban, egyszerűen minőség, amit ott csinálnak. Ha ez lenne általános, egyáltalán nem lenne probléma a fejlődés, a megújulás, egyáltalán az, hogy a magyarok a fejüket húzzák ki a seggükből és nézzenek szét maguk körül, mert erről szól az egész valójában. Az az étterem etalon nekem, többször nyert díjat.
-
-
-
inf3rno
nagyúr
Nem, én próbálom minimalistára venni; a lehető legkevesebb alapanyaggal a legegyszerűbb módon elkészítve legalább középszerűen. Szóval ilyen dolgok, hogy fehérje habba forgatom meg egy éjszakán át hagyom állni nekem nem férnek bele. Most is csak összekevertem a darával és a tojással és ment azonnal a vízbe. Szvsz a jól eltalált dara mennyiségtől lesz habkönnyű. Ha túl sok, akkor nagyon összeáll és tésztás lesz, ha túl kevés, akkor meg szétesik a gombóc. Valószínűleg tojás egyáltalán nem is kell bele, de majd legközelebb kiderül.
Amúgy ezt az egyszerűsítést szoktam más receptekkel is. Általában egy-egy recept lényegét 2-4 alapanyag adja, az összes többi meg teljesen felesleges.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
arcsin
senior tag
Az első árán eszembe jutott a Precious Plastic kezdeményezés Ugyanaz a csávó találta ki, mint aki a blockphone-t (projekt ara).
Más: Valakinek valami jó családi vagy kikísérletezett receptje savanyított lilahagymára van? Egyelőre a fele víz, fele 5%-os (alma)ecet kis só forralásos receptnél tartok. De jöhet valami extrább is. Plusz fűszer, stb-
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
Kösz, hogy szóltál, majd megnézem. Én is lesem mindig a magasabb zsírtartalmú cuccokat. Korábban még vajat is köőültem robotgéppel jó magas zsírtartalmú tejszínből. 5-10 perc géppel, kis hurkákat csináltam belőle, folpack-ba és a mélyhűtőben sokáig elvan. Mindig elővettünk egy kisebb darabot, ha az elfogyott jöhet a következő. Csak arra kellett vigyázni, hogy nagyon gyorsan szétcsapja a gép, azonnal le kell állítani, ha kész van.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
-
iceQ!
addikt
Ez valami zseniális lehet(ett). Havonta egyszer az Auchanból rendelünk (nagy rendelés). Mindig rakok a kosárba pár zacskó tengeri herkentyűs terméket, ezt még nem láttam. Pedig ezt a fekete tésztát én is kipróbáltam volna
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
Egy időben rendszeresen rendeltem egy étteremből, csak tengeri kaja van. Probléma az vele, hogy drága. Havi 1x Szép Kártyás fizetés belefért. Viszont magam készítem el inkább itthon.
Köszi a tészta tippet, kipróbálom.
Tengeri dolgokat hogy készíted el? Én kicsit párolom, főzöm majd lepirítom + adok hozzá egy kis citrom levet és fokhagyma krémet. 10-15 perc alatt kész.
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
FerNandor
őstag
Én személy szerint nagyon nem bírom ezt a fördős zé embert, az SK is hozzá kapcsolódik, úgy tudom, (ezért) azt sem szeretem.
Mondjuk a receptjeiket sem szeretem, és egy-kettőt próbáltam, nem is lett jó.De ezt sem értem:
"A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk közé és már irány is a 230 fokra előmelegített sütő, kb. 30 perc. Ha kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit pihenni. Közben az apróra vágott hagymát jó sok zsírban alacsony hőfokon szépen megdinszteljük. Kb. fél óra alatt teljesen puha lesz a hagyma és összeesik, ekkor mehet rá a pirospaprika: elkeverjük és rögtön ezután jön két merőkanálnyi alaplé/víz, majd a félbevágott paradicsom és a paprika (ezeknek a héját majd ki lehet könnyen szedni a levesből). Hozzáadjuk a zellerszárat és az aprított fokhagymát is. Nagyobb kockákra vágjuk a húst és a pörköltalapra dobjuk, pár percig pirítjuk, majd a csontokat is hozzáadjuk, felöntjük az alaplével és a vízzel."megpuhul a hagyma, rámegy a pirospaprika, majd kát merőkanál alaplé. aztán paprika és paradicsom, zellerszár, fokhagyma és ezután a nagyobb kockákra vágott húst a pörköltalapon pár percig pirítjuk? a 2 merőkanál vízben "pirítja meg" a paradicsomon és paprikán?
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
5l levesbe 3 db. krumpli?! Jó, de mekkora? Úgy utálom a pontatlan recepteket. Aki tényleg most kezdi a főzést, vagy valami újat szeretne kipróbálni, és nincs egyértelműen leírva, hogy miből mennyit, mit-hogy. A "kedvencem" az ízlés szerint. Ok, de ha még soha nem csináltam, akkor mennyi legyen az ízlésem?! Azért iránymutatásnak megadhatnák, hogy minimum ilyen-olyan 1-2 kanál, vagy mennyi g, dkg.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
Mit soroljak Elkezdtem írni, de inkább elengedem, mert nem gondolom, hogy tovább kellene ezt a szálat vinni...
A megjelent könyvük azt tartalmazza, ami neten is megtalálható, abból az anyagból dolgoztak, ami tudjuk honnan van...
Nem tartom valószínűnek, hogy olyan nagy szerepük lenne abban, ha egy magyar főz, hiszen nagyon sok recept, videóanyag elérhető már magyarul... És sok főzőcsatorna is van már, szintén magyarul.
De mindegy, te főzz tőlük, nekem nem muszáj kedvelnem őket...
-
Digitalpimp
senior tag
A Pennyben kapható Milkeria natúr sajtkrém teljesen ízetlen, és az ára is jó. [link]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
sutszi
veterán
Sajttorta miatt elég sok próbálkozáson vagyok túl. Szignifikáns különbséget nem tapasztaltam Philadelphia és Mascarpone között az eredményben...
Sőt! Volt egy kísérletem és 25%-ban túróval is helyettesíthető ha megfelelően le van turmixolva...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
TheProb
veterán
Ha ilyen macera, akkor tényleg elengedem a csirkét.
Bár a comb elvileg mérföldekkel jobb sous vide "alapanyag"Kacsát már csináltam. A mell ott sem lett 100%-os, viszont a comb iszonyat jól sikerült. Bár valami 12 óráig volt bent, ha legközelebb csinálom, akkor kicsit kevesebbet hagyom bent, mert már-már túlfőtt.
Számomra amúgy a hal a sláger. Leginkább a lazac, de a pisztráng is fasza.
Illetve svéd húsgolyókat is így csinálom."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs