Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz bitrograde #106908 üzenetére

    Egy jobb dap egy passzoló fülessel tényleg nagyon tisztán tud szólni. Viszont számomra az iem en bloc valószínűleg sosem lesz teljes értékű. Eleve nem sok marad meg sokáig a fülemben, volt is fülgyulladásom még a karanténos, home office-os időkben, napi 8-10 órán át a legkényelmesebb iem-emet (AKG N40) viselve. Ellenben egy alapvetően kevésbé kényelmes fejes akár 10-12 órát is lehet a fejemen, legfeljebb a nyakam fárad el valamennyire. Ezen kívül az a hangnyomás, ami egy hangfalból jön, sokkal életszerűbb, mint egy iem, így - még egyszer, számomra - egy iem csak pótmegoldás lehet.

    A dapok pedig nagyrészt fülesekkel, esetleg könnyebben hajtható fejhallgatókkal jönnek ki jól, így drága kábeleken, tuning biztosítékokon, szoba sarkába rakott, olajjal teli unicumos üvegen kívül kb. az utolsó hifi eszköz, amire érdemben költenék. Volt már több dap itthon, mindet eladtam, és telefonra kötött, jobb dongle-lel pótoltam. Egy csúcs dap hallhatóan más élmény, mint egy középkategóriás dongle, csak épp milyen áron. Megértem, aki ilyeneket vásárol, el is ismerem az érdemeiket, de nem én vagyok a célközönség.

    Ezzel együtt értem, mire gondol Koscsó Feri vagy miért tolja ezeket Nova. Hallottam én is durva megoldásokat, pl. Tulku csúcs AK-ja és 64audio U12-je fergeteges volt. Annyi részletet ezen kívül csak elektrosztatikusból hallottam. Csak az említett felállás masszívan 7 számjegy forintban, nálam nem mehet napi 8-10 órát, és nem mozgat annyi levegőt, mint akár egy JPW Sonata.

Új hozzászólás Aktív témák