Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz jacint78 #57022 üzenetére

    Ebben igazad van. :K
    Azonban arra nem jöttem rá, miért kell az OPA tápját elszűrni a végfokétól, ha amúgy 600 ohmot hajt a végfok <0,1ohmos kimeneti impedanciájú tápról, és az OPÁ-nak is van PSRR-je, ami 10kHz-en még 50dB. De el kell szűrni. Azon kísérletezem, hogyan lehet ezt minél jobban megoldani. Azt tapasztaltam, hogy számít az alacsony töréspont (pedig mélyben >100dB a PSRR). Az OPA 300kohmot hajt csatornánként, mégis hallani a szűrőt; sok féle kivitelt próbáltam már.

    Ha mérném, akkor vagy kimérném és többet tudnék (bár azt nem feltétlen, mi felesleges és mi nem), vagy nem sikerülne és akkor abban a tévhitben élnék, hogy nem is kell szűrő, mint az audio gyártók és hobbisták igencsak túlnyomó többsége. Pl. jók ezek a beszélgetések, amit villamosmérnökök folytatnak és semmilyen gyakorlati tapasztalatot nem írnak le. De gyártói ajánlásokban sincs róla szó, hogy kell ilyen szűrő (adatlapokon, application note-okban).

    [ Szerkesztve ]

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák