Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lapalapa

    senior tag

    válasz bitrograde #106908 üzenetére

    Nincs lesajnálás, egyszerűen csak más kategória..

    Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..

  • s4tch

    veterán

    válasz bitrograde #106908 üzenetére

    Egy jobb dap egy passzoló fülessel tényleg nagyon tisztán tud szólni. Viszont számomra az iem en bloc valószínűleg sosem lesz teljes értékű. Eleve nem sok marad meg sokáig a fülemben, volt is fülgyulladásom még a karanténos, home office-os időkben, napi 8-10 órán át a legkényelmesebb iem-emet (AKG N40) viselve. Ellenben egy alapvetően kevésbé kényelmes fejes akár 10-12 órát is lehet a fejemen, legfeljebb a nyakam fárad el valamennyire. Ezen kívül az a hangnyomás, ami egy hangfalból jön, sokkal életszerűbb, mint egy iem, így - még egyszer, számomra - egy iem csak pótmegoldás lehet.

    A dapok pedig nagyrészt fülesekkel, esetleg könnyebben hajtható fejhallgatókkal jönnek ki jól, így drága kábeleken, tuning biztosítékokon, szoba sarkába rakott, olajjal teli unicumos üvegen kívül kb. az utolsó hifi eszköz, amire érdemben költenék. Volt már több dap itthon, mindet eladtam, és telefonra kötött, jobb dongle-lel pótoltam. Egy csúcs dap hallhatóan más élmény, mint egy középkategóriás dongle, csak épp milyen áron. Megértem, aki ilyeneket vásárol, el is ismerem az érdemeiket, de nem én vagyok a célközönség.

    Ezzel együtt értem, mire gondol Koscsó Feri vagy miért tolja ezeket Nova. Hallottam én is durva megoldásokat, pl. Tulku csúcs AK-ja és 64audio U12-je fergeteges volt. Annyi részletet ezen kívül csak elektrosztatikusból hallottam. Csak az említett felállás masszívan 7 számjegy forintban, nálam nem mehet napi 8-10 órát, és nem mozgat annyi levegőt, mint akár egy JPW Sonata.

  • -NoVa-

    addikt

    válasz bitrograde #106908 üzenetére

    Ok, akad itthon R2R (pont az a Beyerdynamic Xelento 2-essel egy álom) meg 1-Bit upscaling resistor ladder cucc, és a többi is más célra, ez inkább spoiler post volt egy későbbre érlelődő ifi xDSD Gryphon - FiiO Q15 összehasonlító postra.
    A hangfalazás az élethelyzet/hangulatfüggő, én elengedtem, nem adja meg azt a szabadságot helyben, időben, ami átfedésben van a zenehallgatásra alkalmas időszakokkal. Azaz nem kell a nappaliban leülni az Elac-ok elé, és bele lehet mélyedni este, amikor már alszanak a gyerekek. Másnak más közegben máshogy adja ki, ez ilyen. Fejhallgatóerősítős topicban mindenesetre kevéssé veszem figyelembe a hangfalas rendszerek érdekeit :)

    Egyéb vonalon meg ugye fejesből a saját szokásaimat ismerve nem szeretek beleizzadni napi sok órában, így nem mentem el az Arya Organic / Meze Empyrean mélységekig, egy kompromisszumos Grado Hemp áll a sarokban a dobozában azokra a ritka pillanatokra várva, amikor épp fejesre van igényem. IEM-ből elég jó merítésem van az elektrosztatikustól Tulku kézműves mesterművén át az általános kedvenc univerzális Beyerig, mindháromra van olyan láncom, amit döbbent arccal szájtátva tudták hallgatni azok, akiknek demóztam.
    Aztán hogy ne csak izoláltan legyek, nekiálltam nyitott klasszikus earbudokat próbálgatni, majd építeni saját ízlésemnek jobban megfelelőt, amíg fel nem nőtt az a kategória is a füleseim mellé. A kis, fülkagylómba kényelmesen beülő fadobozból olyan meggyőző sub basszus tud szólni Hania Rani előadása közben, hogy végigfut a hideg a gerincemen. Nagyon, nagyon kevés embernek van ilyen élménye earbudokkal kapcsolatban, a legtöbb az vékony, világos és kiegyensúlyozatlan vacak.

    Szóval bármilyen formátum, bármilyen összeállításban elérhet olyan minőséget, amit nem kérdőjelezek meg, csak élvezettel hallgatok. És akkor visszakanyarodok a hét alapkérdéséhez, Q15 vagy Gryphon maradjon az asztalomon :)

Új hozzászólás Aktív témák