Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #14006 üzenetére

    "Ennek alapján bőven kitelik egy Java applettől is."
    Térjünk vissza az eredeti kérdésre: a problémája az volt, hogy a Facebookot böngészgetve dobálja ezt a hibát: "Cannot call method 'getElementsByTagName' of undefined" - ha tudod, mi az a getElementsByTagName függvény JavaScriptben, és tudod, mit csinál, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy NEM Java applet dobálja... :U De még elmondhatom ezt párféleképpen, hogy végre Te is elhidd. :) Ez alapján egy undefined elemen akart getElementsByTagName()-et hívni a kódban egy nem igazán foolproofra megírt extension, az meg nem igazán működőképes...
    Egyébként Fácsén nem igazán szoktam látni amúgy sem Java appletet, de nyilván nem kizárható, mert Facebook applicationt bárki írhat.

    "Nálam egyszer Flash miatt dobált (bár az sem maga a Flash, hanem valami nagyon tróger oldal szar implementációja miatt) Javascript alert ablakban "Uncaught exception"-t."
    JavaScript és Flash közti kommunikáció, pl.: [link] - amit írtál, az még mindig nem azt igazolja, hogy feltétlenül a Flash-es cuccban volt a para, nyugodtan lehetett a JavaScript-kódban, ami összefüggésben volt a beágyazott Flash-es valamivel.
    Így, hogy konkrét példát nem mutattál, nyilván nehéz lenne alátámasztani pl. a böngésző fejlesztőpanele segítségével.

    "A Java letiltása meg sosem árt, mivel egyetlen kattintással befoltozza a potenciális biztonsági rések 50%-át"
    Nemrég mondjuk valóban volt egy nagy biztonsági rés, amire rengeteg helyen felhívták a figyelmet, és ami miatt kötelező volt szinte letiltani a Java plugint, aki jót akart magának, gondolom arra gondolsz; azóta állítólag javították - persze nyilván minél kevesebb beépülő, annál kevesebb azzal kapcsolatos potenciális biztonsági probléma, ez teljesen igaz. :)
    A Java applet amúgy sem túl népszerű, úgyhogy szerencsére kevésbé alkalmazzák.

    "A Java-t meg ellentétben a Flash-sel úgysem használják már nagyon sehol."
    Ez ebben a formában hülyeség, mert kihagytad az applet szócskát. :DDD ;] Nem mindegy, mert pl. a JavaServer Faces, J2EE (JavaServer Pages, stb.) elég népszerű.
    De ha úgy írod, hogy a Java appleteket már egyre kevésbé használják, akkor az igaz. :)

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák