Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #771 üzenetére

    Ha az alapuser egyenlő az idióta fogalmával, akkor az elég szomorú. Legalábbis a leírásod alapján az "alapjúzer" egyenlő a szellemi fogyatékossal. :D Vagy a másik lehetőség, hogy tök más generáció tagja, idősebb korosztály, ezért jóval nehezebben áll át a számítógépezésre, nemhogy a böngészésre, ezt még meg is értem, nagypapámat is tanítgattam egy ideig az internethasználatra, amíg élt, nem volt egyszerű, de tanulékonyak az öregek. :D (Egyébként már annak is örülni kellett, ha az egeret jól tudta használni!)
    Ha viszont nem a 45-50 fölötti korosztályról beszélünk, hanem azokról, akik képtelenek megtanulni összetett, de nem agyonbonyolított dolgokat, és rájuk építjük az üzletet (lásd Google, a Te elméleted alapján), akkor ilyen alapon nem szabadna kiskereskedelmi forgalomban számítógép-alkatrészeket árulni, mert az "alapjúzer" nem képes összerakni a gépét, és még a végén megöli magát egy alaplappal. :DDD
    Azért annál reményeim szerint jobb irányba halad a világ, mint hogy az életképtelen emberek igényeire kelljen felépíteni az ilyen hatalmas cégeket, mint a Google... :U
    Közhelynek tűnhet, de mégis úgy van, hogy a mai fiatalok nagy többsége számítógépen nevelkedik, nagy valószínűséggel egyre komfortosabban fogják kezelni a számítógépeket a jövő generációi, ezért talán inkább arra kellene gondolni, hogy a normális agyú júzereknek minél több szolgáltatás álljon a rendelkezésére... Pont azoknak az agyát nem kéne felcseszni ilyenekkel, akiknek több érzéke van a számítógépekhez az egységsugarú usernél.
    Ráadásul amikről most beszélünk, olyannyira alapfunkciók, és megoldásuk olyannyira nem tűnik nehéznek még programozási szempontból sem (főleg egy Google-nél dolgozó alkalmazott számára!!), hogy továbbra is érthetetlennek tartom ezt a fajta "leszarom-úgyis--idióták-a-júzerek"-mentalitást.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák