Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • python1

    veterán

    válasz szőröscica #181010 üzenetére

    2 hagyma apróra vágva, üvegesre pirítva (sózva gyorsabb, egyenletesebb), majd hozzá a tetszőleges mennyiségű darált pulyka, kevés ideig, víz hozzáadása nélkül a hagymával tovább pirítjuk.
    Ha ezzel megvagyunk, kicsit szürkébbre vált a pulyka színe, akkor jöhet kis víz alá, kb 1-2dl, ilyenkor kell hozzáadni a darált borsot, szemes borsot, tárkonyt, darált majoránnát, én darált köményt is adok hozzá (emésztési enzim), ezt jól összekeverjük, és mikor szépen összedolgoztuk a masszát, felöntjük vízzel, hogy teljesen ellepje, lehet 1-2 cm-rel felette is (én ásványvízzel főzök kizárólag). Fedő alatt főzzük kizárólag.
    Főzzük 1,5-órán keresztül, lassú fokozaton, lángon stb, majd mehet bele a tejföl, borsó így még kb 10-15percig főzöm tovább.
    A rizst külön szoktam előfőzni, ha az kész szépen összekeverem, kb még 5-percig ilyenkor összerottyantom és kész is van.
    A massza szépen összeáll, nincs az embernek késztetése kaja közben inni, könnyen csúszik, és ízletes, ja még szoktam beletenni, cayenne borsot így lesz finom csípős.
    Enyhén érződik a tejföl íze, de lehet tovább fokozni néhány citromkarikával is, így még pikánsabb, babérlevelet is szoktam bele tenni 4-5 levelet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák