Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz FIREBLADE78 #54035 üzenetére

    Van akinek bírja a válla. Én mondjuk nem csinálok nyak mögötti mozdulatokat, nem akarom megnézni, hogy bírja-e a vállam vagy nem.

  • Jorus

    nagyúr

    válasz FIREBLADE78 #54035 üzenetére

    Igen, igen, ezeket én is olvastam, de szerencsére ízületekkel jól állok. Közel 16 éve nyomok nyak mögül rendszeresen, de a vállam még sosem fájt és nem is sérült meg. Ja, és fiatal sem vagyok már. :) Persze, lehet, hogy majd 15 év múlva előjön valami, de ki tudja, mit okoznak majd 15 év múlva a most magunkba lapátolt tápkiegek vagy húsok. Egyébként is óvatosan nyomok nyak mögül, akár kereten, akár szabadsúllyal végzem a gyaksit. Eleve csak addig engedem le, míg a felkarom lemegy negatív tartományba (ez nagyjából a fülem középvonala), mert olyankor még nincs kitekeredve a váll, plusz a vállam vonalában, tehát előre hajtott fejjel nyomok. Három hetente szoktam váltani a nyak mögül nyomás, gépen nyomás, DB nyomás között, és persze gépen és DB-vel már szépen le lehet engedni mélyen a vasakat, mert nincs kitekeredve a váll és a mozdulatsor nem nyírja a rotátorköpenyeket.

    Ahogy a homlokra engedés (skull crasher) is legendásan ízület-gyilkos gyakorlat, sokan nem is szeretik épp ezért, de azzal sincs gondom, szépen megy 70 környékén vele a széria, és sosem éreztem a könyökömet, hogy bármi gondja lenne. Haver elkezdett edzeni tavaly, és már az EZ bar-tól is fájt a könyöke homlokra engedésnél, ezért más gyaksi után nézett.

    Egyébként fitnesz volt, faján belement a 110-be a 3*6. Aztán nyomtam még egy vetkőző szériát 100-90-80-ba, majd drop set-es DB oldalemelés, előreemelés, döntött törzsű DB oldalemelés, has. És most egy dupla banános izósék, mert megérdemlem.

    Nesztek, pólós dundi gyúrós kép. :D

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák