Új hozzászólás Aktív témák

  • pierpont

    csendes tag

    Sziasztok egy kicsit komplett problémám van, hátha tud rá valaki megoldást:

    Samsung HD321KJ vinyóm van a gépben, amely SATA2-es, de az alaplapom csak SATA1-et tud. Korábban rendszeresen jött elő olyan gond, hogy xp-ben 'Delayed Write Failed Error' után lefagyott a gép. Ha kikapcsoltam a gépet, megmozgattam a kábeleket, akkor utána megint jó volt egy darabig (csináltam kábelcserét 2x, nem segített).

    Gondoltam, lehet hogy a SATA2 zavarja az alaplapomat (GA 7VT600 1394), és így a Samsung ESTOOL-lal visszaállítottam SATA1-re a max sebességet, viszont innentől kezdve sem az xp, sem egy másik gépben a w7 nem látja a vinyón lévő partíciót. A vinyót magát igen, az eszközkezelőkben látszik, de a Disk Management-ben 'unreadable'.

    A dolog trükkje, hogy az ESTOOL-lal a rendszervinyómat is csekkoltam (Samsung SP0812C), ott nem állítottam semmit, de az xp már nem töltődik be, még csökkentett módban sem (a színes zászlóknál mindig újraindulé). Az xp install lemezéről a recovery console-lal be tudtam lépni gépre, ott csináltam egy fixboot-ot, de ez se segített (ez a vinyó egyébként a w7-es gépben tökéletesen működik).

    Valakinek van valami ötlete? Előre is köszi az erre pazarolt perceket. :)

Új hozzászólás Aktív témák