Új hozzászólás Aktív témák

  • Tharkoul

    tag

    Üdv!

    Az elmúlt napokban meghalt két merevlemezem is. Az egyik egy WD10EZEX volt (tudom, már folyamatban van helyette egy FZEX), majd amikor lementettem róla az adataimat a régi, problémás WD4000AAKS-re, akkor két nap múltán az is megadta magát. Számítottam rá, hogy ez lesz, csak azért mertem remélni, hogy ennél tovább fogja húzni (pl míg megérkezik az új [smart szerint volt rajta kb 20e olvasási hiba, bad sector csak 3-4]).

    Éppen töröltem egy alkalmazást róla, mikor újraindításkor már megfagyott, utána el se akart indulni vele a gép, mert már a BIOS-nál megfagy, hogy nyomjak del-t vagy f2-t, de belépni már nem tudok, ottragadok. Próbáltam más kábelekkel, külső adapterrel is, BIOS-t is frissítettem, hátha, de nem. A HDD hallom, hogy felpörög, hallom, hogy egészségesen működne, nincs ciripelés, nincs furcsa zaj, de mégsem csinál semmit, nem ismerhető fel, még RAW-ként sem winből. A nyák épnek tűnik első pillantásra. Mikor utoljára használtam, átviteli sebességgel sem volt gond.

    Szerintetek mégis mivel lehetne életre kelteni, mi lehet a baja, mivel próbálkozhatnék még? Hajlok még afelé is, hogy tegyem be a mélyhűtőbe jól bebugyolálva, de ez szerintem csak mítosz, youtube videók alapján se hozott nagy sikert.

    Persze, nyilván az is opció, hogy keressek valakit, aki foglalkozik adatmentéssel, de jó lenne, ha tudnátok javasolni valami egyéb utat. Előre is köszönöm a válaszaitokat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák