Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    Sziasztok!

    Ez a gépemben levő merevlemezmeghajtók SMART dumpja [link]. Nah, az világos számomra, hogy a Maxtor 6L250R0 az úgy egészséges, ahogy van. Már az új sorozatból van, pedig nem keveset ment már.

    A 6Y160P0 is OK, habár ott van az a 61 újraallokált szektor. Azok viszont már nagyon régóta ott vannak, az általam való használat után nem sokkal megjelentek. Azóta is stagnál a számuk. Talán még az is lehetséges, hogy valami - egyik korábbi gépemben levő - hiba okozta őket.

    A kis Seagate nam számít, csak 4 GB-os, olyan jó-ha-van okból van a gépben, habár nem a legegészségesebb, mert van újraallokált szektorja, és igen magas a ''Seek Error Rate'' is.

    A negyedik az érdekes: a dupla Seagate SATA RAID0... Ott van az a 3 magas érték, ami nem tudom, hogy kellene-e, hogy zavarjon. Habár úgy vettem észre, hogy ezek a többi Seagate-nél is alapból ilyen magasak.

    És egy kérés: valaki linkelne nekem egy SMART-ról informáló oldalt, ahol az összes attribútum jelentése viszonylag részletesen le van írva? Köszönöm.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák