Új hozzászólás Aktív témák

  • denesdr

    addikt

    Úgy néz ki, hogy továbbra is van a Dirac-nál trial, 14 nap ingyenes próbalehetőség. Dirac Live-ot fell kell telepíteni, a Live Processor for Windows VST pluginjait használja,, szóval ezt is le kell tölteni, ezt én a JRiver lejátszóba töltöttem be. Egyébként van hozzá leírás, csak engem megzavart, hogy ott valami DAW-ot emlegetnek, előszür lövésem sem volt, hogy mi az, végül nálam az említett JRiver lett a "DAW".
    A 3-as verzió nálam nem akart rendesen működni, a mérésnél "low signal-to -noise ratio" hibát dobott álandóan bármit is csináltam, feltettem egy régebbi 2-es verziót ez már jó volt.
    Na szóval többpontos mérés, görbeválasztás, feltöltés a processzorba, minden OK.
    Jött a meghallgatás, jól szól, jól szól, de semmi extra, valós időben ki-be kapcsolgattam kicsit, nem azt a nagy áttörést a normál parametrikus EQ-hoz képest, talán még ez utóbbi jobban is tetszett, de lehet, hogy csak azért mert az átviteli görbék kicsit különbözőek voltak.
    Hogy őszinte legyek nem estem hasra a Dirac-tól. Én akkor látom értelmét, ha valaki egy dedikált eszközzel (pl miniDSP) használja, így több forrás is csatlakoztatható, nincs kizárólag a PC-re mint forrásra utalva az ember, ha mégis szobaEQ-t szeretne. Nálam nem jött elő a fázis-, idő- és impulzuskorrekció elméleti előnye egy mezei PEQ-hoz képest, ráadásul a hang több másodperces késést kapott a képhez képest, ez játékoknál szerintem nem annyira kellemes. :)
    Azért érdemes kipróbálni, hátha bejön valakinek, mondjuk az ára igen borsos a maga 349 Dollárjával, ha csak a szoftveres verziiót nézzük.
    Persze mindez 2.0 sztereóra értendő, ezért is írtam ide a hifi topikba.

Új hozzászólás Aktív témák