Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz python1 #127434 üzenetére

    Jó minôségû A/AB osztályra sokféle kapcsolás létezik, mindegyik kicsit más végeredményt hozva.

    Jó minôségû D-re töredék ennyi, a mai korszerûk (szobába) lényegében Hypex, Purifi, TDA/TPA chip-es motyók (ha jó a körítés) és ICE modulok és ezen alapokra építkezô mindenféle gyártó moduljai.

    Szokták mondani, hogy jobb a D-k hangszóró kontrollja és neutrálisabb a hangjuk az alacsonyabb torzítási értékek miatt, aztán megkérdezel egy csöves fórumot és elmesélik, miért jó a kontrollja egy nagyon gyenge damping factor-os feedback mentes triódásnak is.

    A csöveseket leírni legalább akkora hiba, mint a modern D osztályokat, vagy akár a klasszik tranyós A/AB osztályokat elfogultan agyondicsérni. Mindegyik ligában vannak kevésbé jó és marhajó modellek.

    Szerintem az ÖSSZKÉP a fontos. Ahogy egy autót is megnézünk.. egyik ebben jobb, másik abban. Aztán .. ízlések és pofonok, mindenki választ valamit, egyes paramétereket feladva, másokat elônyben részesítve.

    Ezek lehetnek mért eredmények, szubjektív hangzáskép (és az eköré épülô soft-os fogalmak), teljesítmény, szervizelhetôség, külsô optika, kényelmi funkciók, integráltság, stb.....

    A D-k alapvetôen neutrális hangzásúak. Ami ott van, mutatja, ami nincs, nem. Nem mindenki szereti ezt a hangzást, más pedig nagyon. Nem mindenevô egy jó D osztály, mert sok gyenge master van, amiknek a hibáit is megmutatja.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák