Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsopa

    tag

    Sziasztok májsztrók! A következő történt. Úgy néz ki megszivattak eléggé, bár nem tudom még biztosan... de valami nagyon fura és aggasztó történt...
    Rákattintottam egy youtube linkre, ami következő volt, DE MIELŐTT BEHÍVOD VEDD LE A HANGOT!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=_EZ7hHjHhJM.
    Ez állítólag elriasztja az állatokat, egy magas frekvencia.... csak úgy meg akartam nézni, hogy hallható-e vagy sem... hát hallható volt, és bár gyorsan levettem a hangerőt, de csak a fülesemen, máshol nem. Namost nekem alaplapi hangkártya megy, és ki van kötve egy 300 Wattos Onkyo erősítőre (nem egy új darab, de nem rossz... legalábbis eddig nem volt) Az erősítő úgy 4-5-ös fokozatra volt hangosítva, éles és magas maxon, balansz jelentősen balra tekerve, mert félsüket vagyok sajnos... az oprendszeren a hangkártya hangerő maxon, de itt is a balansz elhúzva jelentősen balra... szoftveres equalizer-e, kb úgy volt állítva, hogy a magasak és mélyesk majdnem maxra húzva, a közepek középen. Namost mivel olyan szinten azonnal észbe kaptam, hogy lehet hogy ártani fog a fülnek, és 1-2 másodperc után lehúztam a fülessen (A dróton levő), kis potit, de semmi máshoz nem nyúltam, mert nem gondoltam álmomban sem hogy esetleg más baj is lehet... 1 perces a vidi, de aztán jön egy másik, azt is elkezdte lejátszani, én meg nem tudom elbambultam vagy mit tudom én de, arra kaptam észbe, hogy büdös van!!!!! Közben szépen mentek tovább ezek a magas hang videók sorban, én meg valami mást néztem már és nem értettem mi ez a büdös, össze vissza szaglásztam, mire rájöttem hogy, úristen ez a szag, az a szag, amikor elfüstöl az elektronika, vagy legalábbis nagyon olyan... a lábamat szagolgattam hogy esetleg az büdösödött volna be (nem szokott, szóval fura lett volna), aztán kiszagoltam az ablakon nem kintről jött-e be, aztán az ajtómon ki a lakásba, nem bentről-e, és mire a zárlatos szőke agyammal összeraktam hogy ez egy olyan szag, ami simán lehet elfüstölés szag, addig ki tudja hány percet még mentek ezek a bizonyos "ultra son" videók, annyi hogy csak a fülesen volt teljesen levéve, de a hangkártya maxon nyomta és az erősítő meg kapta szépen az áldást, bár nem volt nagy hangerőre véve, de azért egy 300 Wattos, már nyomja 4-5-ös fokozaton is keményen. Kétségbeesve kilőttem a vidit... picit vártam, de ahogy szaglásztam nem tudtam behatárolni, hogy az erősítőből jött-e a szag vagy a pc-ből... aztán meg gyorsan eloszlott, nem kapcsoltam ki semmit... csak a hangerőt tekertem le nullára az erősítőn... aztán pár perccel később feltekertem és elkezdtem valami zenét lejátszani, hogy hallgassam meg, történt-e valami kár, tönkrement-e valami. Namost látszólag úgy tűnik, hogy semmi, mert szól szépen (csak mivel félsüket vagyok, annyira nagyon vájtfüllel nem tudom meghallgatni hogy torzult-e vagy sem, tűntek-e el frekvenciák vagy sem. Ad mélyet, magasat és közepet is, amennyire én meg tudom ítélni, jobbra is balra is... teztelgettem hallgatgattam kicsit, nem érzek változást. Viszont az erősítő mintha melegedne jobban mint előtte, és egy kicsit mintha több lenne az éles magas hang, de simán lehet hogy ezeket csak pszichésen paráztatom be magamnak.
    A kérdés tehát az, hogy ez a lábszag szerű büdös vajon elektronika elfüstölés (vagy esetleg túlmelegedés) szag lehetett-e (a PC biztos nem melegedett túl, a hőértékeket nézem folyamatosan) vagy csak véletlen valami ki tudja milyen fura szag gyorsan bejött és el is szökott, vagy csak hallucináltam az egészet... Létezhet-e ilyen, hogy egy extrém magas hang, árt egy erősítőnek vagy egy hangkártyának, ilyen módon hogy valami büdösödni kezd (esetleg valami alkatrész el is szállhatott, csak nem kulcsfontosságú ezért nem hallok különbséget, és látszólag működik minden tovább... Keletkezhetett-e valami kisebb rejtett hiba? És létezhet-e hogy jobban melegszik az esemény óta az erősítő? Eddig langyos volt úgy emlékszem, most meg a teteje igencsak meleg, majdhogynem forró. Korrábban volt jó néhány erősítőm (ezt használtan vettem nemrég), de a legerősebb volt 100 Watt körüli, meg inkább ilyen 50-100 watt közöttiek, emlékeim szerint különösebbképp egyik sem melegedett... Normális-e hogy egy 15 év körüli 300 Wattos Onkyo így melegszik?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák