Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    Üdv mindenkinek.
    Nos, elérkezett a nap, amikor beszámolhatok fejleményekről. Egyenlőre csak nagy vonalakban, később részleteket is leirok, főleg a hangváltók módositásáról.
    A rendszer tagjai: Canton GLE 492, Jantzen alkatrészekkel szerelt hangváltó, részben módositva. Belső kábelezés Audioquest type 4 duplán szerelve (azaz kétszeres mennyiség van mindenhol a normálhoz képest). Külső hangkábel Tara Labs Nakamichi csatlakozókkal. Erősitő Magnum MF-PM 160. Forrás-DAC: Marantz NA 6005. RCA: C.A, egyik Kacsa féle csatlakozókkal. Tápkábel Lapölflex, Bals csatlakozókkal.
    Mikor végeztem a hangváltók szerelésével és a dobozok kábelezésével, Oelbach hangfalkábelt használtam, vártam, hogy felbukkanjon Alisca kábel, vagy A.Q jobb áron. 2 napig próbáltam hallgatni, de nem ment, egyszerűen csalódás volt, a közép harsogott, tér nem volt, mély erőtlen volt. (dsd, flac volt a hanganyag). Hétfőn rászántam magam, elmentem a Tara Labs-ért, azaz hangfalkábelt csere mellett döntöttem. Az eredmény döbbenetes volt: végre zenélt a rendszer! Megjött a tér, a bejáratatlan hangváltókkal és a gyári tápkábelekkel, kinai elosztóval is nagyon szépen megszűntek azok a harsány hangok, amik tönkre vágtak mindent, s lett mély hangnak dinamikája, feszes hangkép, nagyon pontos, nincs mosottság, TERET és valódiságot ad, idéz. Megkönnyebültem, hogy végre össze állt, mindezek után kezdtem neki a tápkábelek szerelésének.
    Hiba volt.
    Össze szereltem elosztó nélkül, a három készülék és a fal felé menő vezeték ereit (azaz 4, 4, 4 eret) össze sodortam, forrasztás, zsugorcső duplán, szerelő dobozba rakva, feldugóztam, beszereltem. Rendszer bekapcs:
    Megint csalódás. A mélyhang erőtlen lesz, a tér beszűkűl, sokkal kisebb. Mindez a tápkábel csere miatt, ami ugye elvileg JOBB, mint a gyári. Mindezt a lányom is hallotta, 18 éves, nem hifista, telefonfülest is elégedetten használja. És hallotta. Most itt tartok: várom, hogy tápkábel ügyben megoldást találjak, ha csak egy készülékhez is berakom a LapÖlflexet, a hang romlik. Holott javulnia kéne. Fázis helyesség kisérletezés is megvolt. A helyzet ugyanez. De ami nagy eredmény, hogy a rendszerem összeállt, és a gyári tápkábelekkel , bejáratás nélkül is nagyon szépen muzsikál. Várom a bejáratás hatását, s keresem a megoldást a tápkábel ügyben. Majd jelentkezem még:) Köszönet mindezért Kammerer fórumtársnak, az ő útmutatásával sikerült össze állitani a rendszert :) :R

Új hozzászólás Aktív témák