Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz rii #195 üzenetére

    Azert terjunk vissza a foldre a hifi hokuszpokuszai kozul:
    a CD-n digitalisan van tarolva az adat, es lehet rola 100%-os masolatot kesziteni.
    Amirol itt Szalma meg a tobbiek beszelnek, az az, hogy az asztali CD jatszok kb ugyanugy jatsszak le a CD-t, mintha bakelit lenne: megy a lezersugar vegig a CD spiraljan, a lemezt pontosan egyszeres sebesseggel porgetik es onalloan nem allnak neki seekelni.
    Ezert, ha veletlenul vmi olvasasi hiba lepne fel, akkor nem probaljak az adott reszt ujraolvasni, hanem elso korben megprobaljak a hibajavito kodot hasznalni, es ha az se mukodik - figyelem, itt jon a problemas resz - akkor odainterpolalnak vmit (vagyis nem lesz feltuno kattanas, masreszt viszont azert az eredetit nem tudjak kitalalni, igy egy kicsit ''mossak'' a hangot).
    Ha viszont vmi rendes PC-s grabber programot hasznalsz (EAC, cdparanoia, ilyesmi), az viszont tokeletesen be fogja olvasni a CD-t (mar ha ez egyaltalan lehetseges - a total osszekarcolt CD-kkel ezek se tudnak tulzottan sokmindent kezdeni), amit kiirva lesz egy jo masolatod. Ami miatt ez esetleg megsem olyan jo, mint az eredeti, az az, hogy a nyomott CD-k jobban olvashatoak, mint az irtak, igy valoszinuleg tobbszor fog a lejatszo az interpolaciohoz nyulni.

    DRM is theft

Új hozzászólás Aktív témák