Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kopygege

    tag

    Kedves Fórumozók!

    Előre is elnézést kérek a laikus kérdésekért!
    A nyár folyamán „örököltünk” egy Panasonic tx-p42v20e TV-t, amit nagy örömömre csatlakoztattam a PC-hez, viszont a hangja elég gyenge, s ezért gondoltam, hogy érdemes lenne összekötni egy erősítővel és ezért a jelenlegi, Videoton RA6363S-t is érdemes lenne cserélni a modernizáció jegyében.

    Eleinte házimozi-erősítőben gondolkodtam, de tegnap felkerestem az egyik (itt is ajánlott) hifi szaküzletet, ahol inkább a sztereó felé irányítottak, mondván, hogy ha nem akarok 5+1, vagy 7+1 stb., hangrendszert, akkor elegendő lenne például egy Cambridge Audio Topaz SR20 is. De ahogy elkezdtem ebbe az irányba gondolkodni, rájöttem, hogy még összetettebb a téma, mint ahogy azt az AV-erősítők kapcsán gondoltam. Úgy vagyok vele, hogy ha már kiadok 150-200 ezer forintot, akkor szeretném, ha pár évig korszerű lenne a készülék, csak nem tudok eligazodni a számos extra között: mi az, amit érdemes és mi az, ami teljesen felesleges.

    Például a bolt által ajánlott erősítőből hiányolom a hálózati lehetőségeket. Nem tudom, hogy mennyire szükségesek illetve kihasználhatók ezek. Ugyanennek a gyártónak van nem sokkal drágábban az AXR85-ös típusa, amiben van Bluetooth, de például HDMI-csatlakozó ezen sincs és hálózathoz sem csatlakozik közvetlenül.

    Gyanús, hogy a „hálózatképes” erősítők között elég nagy a szórás:
    Marantz NR1200 és a Denon DRA-800H-ja 220 fölött kezdődik, de például az Onkyo TX-L 20D hasonló szolgáltatásokkal 150 körül gyanúsan olcsó a fentiekhez képest. Valóban ennyivel gyengébb lenne náluk? Egyáltalán érdemes ezekben a szolgáltatásokban gondolkodni?

    A zenehallgatás terén átlagosak az igényeink, de jó lenne, ha lenne benne rádió és külső eszközöket is lehetne csatlakoztatni hozzá (pl. pendrive-ot, okostelefont). Továbbá a közeljövőben szintén „öröklünk” egy mélyládát, amit jó lenne, ha csatlakoztathatnánk a készülékhez.

    Előre is köszönöm szépen a segítő válaszokat!

  • kopygege

    tag

    válasz #01758976 #94037 üzenetére

    Köszönöm szépen a javaslatot!

    Megnéztem a videót és valóban nem tűnik rossznak, csak az a baj, hogy a Videoton csatlakozási lehetőségei nagyon elavultak és az sem megy örökké, már biztos megvan 30 éves, szóval az is megérett a cserére, ezért inkább valami erősítőben gondolkodnék.

    Az általad linkelt videóban mondja Gedeon, hogy nemsokára a Marantz NR1200 is a napokban kap egy bemutatóvideót, ott remélem, meglátom, hogy érdemes-e 30 +-t kiadni érte.

    Még egyszer köszönöm a válaszod!

  • kopygege

    tag

    válasz fokukac #94072 üzenetére

    Nagyon köszönöm!

    Ezeket én is nézegettem, de hallom az ókoriak intelmét: minél könnyebb egy erősítő, annál gagyibb, vagyis kell bele az anyag. Lehet, hogy ez persze így nettó hülyeség, de gyanús volt, hogy ezek 3-4 kilogrammból hogy tudják ugyanazt kihozni, mint a nagyok 10-ből?
    De ha azt mondod, hogy vállalhatók ezek a mini hifik is, akkor persze komolyan elgondolkodom rajtuk.

    Még egyszer köszönöm szépen!

  • kopygege

    tag

    válasz fokukac #94078 üzenetére

    Nagyon köszönöm a válaszokat és a türelmeteket!
    Még néhány szempont felmerült a javaslataitok alapján.

    1. Tudom, szentségtörés, de az egyszerűbb megoldás felé hajlanék, vagyis egy eszközből szeretnék minél több jóságot kihozni. Médialejátszónak van egy régebbi Pana CD-lejátszónk, meg a számítógépet tudnám elképzelni a könnyebb kezelhetőség, forráskezelés miatt.

    2. A másik kérdés a csatlakoztathatóság. Lehet, hogy az is szentségtörés, hogy az ember egy hifibe HDMI-csatlakozókat képzel, de felxibilisnek tűnik hosszabb távon.
    A boltban egyébként azt mondták, hogy a HDMI "elosztó" legyen a TV: abba kössek mindent amit szeretnék és akkor elég egy optikai kábel a TV-ből az erősítőbe és minden meg van oldva. Ha tényleg így van, akkor elengedem ezt a "HDMI csatlakozó az erősítőben" dolgot, csak erre szeretnék szakértő megerősítést kérni Tőletek.

    3. Ezért is elnézést kérek, de ez a külföldről rendelek, aztán így-úgy megjön max 5 ezer forintig vállalható számomra, úgy vagyok vele, hogy ha százezres tételt kiadok valamire, akkor legyen egy hely ahová tudok fordulni a nyűgjeimmel (pl. garancia). Szóval én ezért magyar boltokat keresgélek és a konkrét kérdésem:
    Tényleg ekkora a minőség/tudásbeli különbség a két széria között?
    [MCR412 - 150e Ft.]
    [MCR612 - 230e Ft.]
    Nagyon elvetemült ötlet Denonban gondolkodni? Ez alapján szimpatikusnak tűnik.

    4. Nincsenek korlátlan lehetőségeim, de szeretnék hosszabb távra tervezni. Tudom, illúzió, hogy a mai darabok is elmennek 30 évet, mint a Videotonom, de mondjuk 10 évben gondolkodva, ha azt mondjátok, hogy jobban bírja/időtállóbb, akkor nem vetném el végleg a Marantz NR1200-at sem. De ha tényleg parasztvakítás és az MCR412 vagy a Denon RCDN-10 a TV(HDMI) kombóval tudja pont ugyanazokat a szolgáltatásokat (hangban nem várom el 150-ért ugyanazt, amit a nagyvasak tudnak), akkor nem ragaszkodom hozzá, hogy kidobjak az ablakon 80 rugót.

    Még egyszer köszönöm a segítő javaslataitokat, türelmeteket! :R

  • kopygege

    tag

    Sziasztok!

    Két hasonló árú Bluetooth audio adapter közül kellene választanom, de a tesztek, bemutatók alapján nem tudok dönteni, ezért kérném a segítségeteket, hátha van köztetek olyan, akinek van tapasztalata velük.

    Ezekről lenne szó.

    A Logitech nagyobb múltú, de a TP-linket is elég sokan használják megelégedéssel.
    Vajon melyik tud jobb hangot/biztosabb kapcsolatot a rácsatlakoztatott eszközökkel?

    Előre is köszönöm szépen!

  • kopygege

    tag

    válasz #07400704 #94376 üzenetére

    Köszönöm szépen a javaslatot!
    Viszonylag gyorsan kellene és jobban szeretnék itthon, üzletből vásárolható terméket megvenni, ezért hezitálok a két típus között. Hátha valakinek van konkrét tapasztalata ezekkel is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák