Új hozzászólás Aktív témák

  • kopygege

    tag

    Kedves Fórumozók!

    Előre is elnézést kérek a laikus kérdésekért!
    A nyár folyamán „örököltünk” egy Panasonic tx-p42v20e TV-t, amit nagy örömömre csatlakoztattam a PC-hez, viszont a hangja elég gyenge, s ezért gondoltam, hogy érdemes lenne összekötni egy erősítővel és ezért a jelenlegi, Videoton RA6363S-t is érdemes lenne cserélni a modernizáció jegyében.

    Eleinte házimozi-erősítőben gondolkodtam, de tegnap felkerestem az egyik (itt is ajánlott) hifi szaküzletet, ahol inkább a sztereó felé irányítottak, mondván, hogy ha nem akarok 5+1, vagy 7+1 stb., hangrendszert, akkor elegendő lenne például egy Cambridge Audio Topaz SR20 is. De ahogy elkezdtem ebbe az irányba gondolkodni, rájöttem, hogy még összetettebb a téma, mint ahogy azt az AV-erősítők kapcsán gondoltam. Úgy vagyok vele, hogy ha már kiadok 150-200 ezer forintot, akkor szeretném, ha pár évig korszerű lenne a készülék, csak nem tudok eligazodni a számos extra között: mi az, amit érdemes és mi az, ami teljesen felesleges.

    Például a bolt által ajánlott erősítőből hiányolom a hálózati lehetőségeket. Nem tudom, hogy mennyire szükségesek illetve kihasználhatók ezek. Ugyanennek a gyártónak van nem sokkal drágábban az AXR85-ös típusa, amiben van Bluetooth, de például HDMI-csatlakozó ezen sincs és hálózathoz sem csatlakozik közvetlenül.

    Gyanús, hogy a „hálózatképes” erősítők között elég nagy a szórás:
    Marantz NR1200 és a Denon DRA-800H-ja 220 fölött kezdődik, de például az Onkyo TX-L 20D hasonló szolgáltatásokkal 150 körül gyanúsan olcsó a fentiekhez képest. Valóban ennyivel gyengébb lenne náluk? Egyáltalán érdemes ezekben a szolgáltatásokban gondolkodni?

    A zenehallgatás terén átlagosak az igényeink, de jó lenne, ha lenne benne rádió és külső eszközöket is lehetne csatlakoztatni hozzá (pl. pendrive-ot, okostelefont). Továbbá a közeljövőben szintén „öröklünk” egy mélyládát, amit jó lenne, ha csatlakoztathatnánk a készülékhez.

    Előre is köszönöm szépen a segítő válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák