Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ReFleXx

    addikt

    válasz Xero #30022 üzenetére

    az biztos, viszont a pelda egy es ugyanazt a ceget emlitette. :P

    de visszaterve BSC/MSC temara en eddig semmi hatranyat nem érzem, hogy villamosmernoki főiskolat végeztem és nem egyetemet (még a bolognai rendszer előtt végeztem), illetve nem tudnek kulonbseget tenni a kollegaknal sem ilyen szemponbol, tobbet szamit hogy milyen a hozzaallasuk a melohoz.
    nekem még nyelvizsgábol is elég volt egy alapfokú komplex, azt államvizsga előtt egy honappal gyorsan megcsináltam hogy megkapjam a diplomámat.
    emiatt biztos volt olyan anno, hogy nem mentem át a szűrőn, de mostanában csak annyit irok be a CV-be hogy angol kommunikációs szint :D
    egyébként elkarattyolok középfokon, mert munka miatt is aktivan kell, interjun sem szokott gond lenni emiatt, egyszer meg kellene csinalni legalabb a kozepfokot, csak ne lennek ennyire lusta...

    2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

  • tototos

    őstag

    válasz Xero #30022 üzenetére

    Hát igen. Ha ügyes valaki akkor 2 évente feljebb tud lépni a ranglétrán. Nálunk pl ha minden pont jó időben van akkor 6-8 éves időtartamban középvezető lehetsz. Igaz ehhez lennie kell nyitott pozinak meg olyan osztályon kell dolgozni ahol létszám növekedés van. Expert vonalhoz hogy elérd ugyanazt a szintet mint a középvezető azért jóval több idő kell. Ezért van egy pár nagyon jó szakember aki csoportvezető lett mert így tudták neki megadni a céges autót meg jobb fizut.

  • H A M M E R

    csendes tag

    válasz Xero #30022 üzenetére

    Pár hónaos tanfolyam/ BSC/ MSC összahasonlításnál én azt látom, hogy mindenre van példa, nem lehet általánosítani. Sok olyan pár hónapos IT tanfolyamot végzett emberrel dolgozom, akik egy adott feladatra jók, pl ismeri valaki az összes PDF generáló függvényt, vagy esetleg jó Front End fejlesztő, de a többségre egy komplex feladatot nem lehet rá bízni, mert vagy a DB tudása gyenge, vagy üzemeltetési tudása nulla és ha egy megebszélésen felmürül valami pl DNS szerver fogalmasincs, hogy az mi. Ezért ezek az emberek egy bizonyos szint felé nehezen jutnak. Persze van kivétel. BSC elegendő lehet, ad annyi alapot, hogy legalább ha nem is ismer valamit az ember, tudjon utánajárni, kigooglezni.
    Viszont akinek belefér az MSC, én nem beszélném le róla. Aki nem fogyatékos, az napi pár óra energiával tolja, és vagy tud mellette dolgozni, vagy tud mellette bulizni, vagy mind a kettő.
    Én 5 éves egyetemi képzésre jártam, az utolsó 2 év pihenés volt, az utolsó félévben kb csak a diplomamunkát kellett írni, amit kb 3 nap alatt meg lehet írni. Most Rendszerszervező vagyok, pár nap alatt összerakok egy olyan dokumentumot, mint a diplomamunka volt. Nem bánom azt a két évet egyáltálán.
    Aki persze elcseszi az időt az egyetemi évek alatt, nem fejlődik, hanem gameel esténként, az később sem lesz értékes ember, független a papír meglététől.

Új hozzászólás Aktív témák