Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz Tüzi #20014 üzenetére

    Én csináltam így két évig. Most is így csinálnám, ha nem cseszték volna szét a munkahelyen a munkarendet.

    Úgy dolgoztam, mint a tűzoltók. 24 órás beosztás, havi 6-7 nap. Ezen felül 4-5 napot vállaltam kamionon. A 24es munka (reptérrel kapcsolatos) nyugodtabb volt, mint egy tűzoltó munkája, nem csak azért mert nem kellett a darált húst kivágni az autóból, hanem mert nem nagyon volt rohanás. Mondjuk azt nem tudom, hogy a tűzoltóknál az, aki a teherautót vezeti, az csinál e oltási és roncsokból történő kivágási munkákat.

    Szóval nyugis volt a 24, általában 3-4 órákat tudtunk is aludni, de azért mégiscsak belenyúlt a bioritmusba és a kamionon is sokszor kezdtem úgy, hogy éjjel 1-2kor keltem és úgy indultam a telephelyre, majd 13-14 órás műszakok majdnem mindig befigyeltek.
    Ezért is volt az, hogy csak 4-5 napot vállaltam, 8at nem akartam, mert mivel nagyrészt éjjel keltem a kamionos napokon, arra rájött még 6-7 nap 24 és így az azt jelentette volna, hogy 15 napon teljesen megborított alvással és bioritmusban vagyok, így inkább csak 4-5 napot vállaltam. Ez így tök jó volt, de minden csoda 3 napig (esetemben 2 évig tartott).

    Tűzoltónak meg nem megyek, mert ott arra a 6-7 nap 24re nem kapnék annyit közel sem, mint a repteres munkára, így lényegesen több napot kellene mennem kamionra, akkor még ott vagyok, ahol a párt szakad.

    Most irodai munkarendben vagyok vámügyintéző. A pénz kb annyi, mint a 24es melóm + 4 nap kamion bevétele.
    Abból a személyes jó, hogy a bioritmus betonba van vésve, otthon vagyok minden nap 17 órára és 7:15-kor kelek. Edzést is be tudtam iktatni, edzés napokon 19:00ra érek haza. Nem azt mondom, hogy a szívem csücske, hogy havi 22 napot kell mennem a korábbi 10-11 helyett, de ez van.
    Még adok időt magamnak, kicsit olyan szeretem is meg nem is érzésem van. Az mindenképp jó, hogy minden nap láthatom a feleségem. De azért annyira nem világom ez az irodás munkarend és munkakör. Nyomom még benne, aztán meglátom hová fut ki a jelenlegi bizonytalan érzésem, hogy mit akarok.

    Kamionon viszont ez a havi pár nap otthonlét kizárt. Az nem menne. Ha esetleg arra váltok, akkor a 2/2 vagy 2/1 amit el tudok képzelni. Esetleg ha van olyan lehetőség, hogy fix olyan kanyar, ami mondjuk vasárnap este indul és szerdán, vagy csütörtök délelőttre kipörög és utána vasárnap estig ujra otthon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák