Új hozzászólás Aktív témák

  • D.Orion

    veterán

    válasz rii #10177 üzenetére

    Van benne igazság tartalom, sajnos ez a pH! nem az a pH! ami 5-7 évvel ezelőtt volt. A reklám mentességet mondjuk nagyon egyszerűen úgy lehet megoldani, hogy a Prohardver és Bikers feliratokat felcseréljük és akinek nem tetszik a Prohardver szó az levágja ollóval ott a matricát. ;) A P betűs ikont pedig így ebben a formában csak a lapcsalád látogatói fogják felismerni, mert így kerékpárral a közepén akár egy útnak is lehet nézni könnyedén, kívülállóként. Vagy a legegyszerűbb, hogy simán csak BIKERS UNOFFICIAL. Oszt csókolom! :DDD Aki tudja miről van szó és miért van ott az a matrica annak leesik, aki meg nem az meg csak les, hogy baszki ez egy versenyző vagy egyesületi tag vagy celeb? :D

    Így belegondolva ebbe az elmevillanásba még meg is tetszett a Prohardver! szó elhagyása, csak az embléma alkalmazása. :B

    A háttér nekem bejön, mert van rajta útszakasz az outi résznek, erdős-dombos rész a montisoknak, hegyek a DH részlegnek, a túrázók pedig maguknak érzik mind az utat, mind az erdőt. Szerintem ez a háttér így tökéletes ahogy van. :C

    (#10178) Katsu:
    Ez lesz a harmadik telem bringán, 4km munkába járás megvan nálam is minden nap. Leírom, hogy én milyen utat jártam végig, mi kell nekem ahhoz, hogy munkába be és haza tudjak jönni, akár -15°C-ban is. 4km-el az a baj, hogy kb be sem melegedsz, hogy ha nem hegynek kell tekerni. Nálad mi a távolság és van-é dombság?

    Sebesség: Munkába menet télen soha nem megyek 20km/h-nál többel, lejtőn se engedem meg. Ha ennél gyorsabban akarsz haladni főleg lejtőn ahol nincs erőkifejtés/nem termelsz hőt, akkor jobban be kell majd öltöznöd, mint nekem. Lehetőség szerint mindig tekerek, forognak a lábaim, még akkor is ha igazából erőt nem fejtek ki vele, lényeg, hogy mozogjak.

    Sapka: Én semmilyen speciális kerékpáros sapkát nem használok, az itthoni normál szép méretes(1.5cm vastag sűrű szövésű) téli sapkám nekem elég.

    Szemüveg: Szél esetén hordok átlátszó lencséset, vagy bazisok fehér hóban szürke lencséset.

    Maszk: Hideg szelek és/vagy 0°C alatt én használok. Ez nekem nagyon bevált. Arcra bőven elég, orron át lélegezve szemüveg sem párásodik vele. Elől védi a nyakat/torkot/mandulát. Hátul pedig tépőzáras rögzítése miatt szinte bárkire jó. A hátranyúlás miatt a sapka és a kabát közt védi a tarkót, nyakat is. Így nem kell magas nyakú pulóver a kabát alá. Vaterán 2500Ft-tól elérhető. Ebay-ről 800Ft. :B

    Felsőruházat: Aláöltöző, hosszú ujjú: Van Berger-es(Hervis) és van BTWin-es(Dechatlon, ez 35% elasztán vagy mi) is. Mindegyik nagyon jó előbbi 10K volt nadrággal szetben, utóbbi maga 4K. 10°C fok alatt használom és 0°C-ig egy vastag pulóverrel és egy szél dzsekivel elég. Pulóver normál nyakú, széldzseki magasabb nyakú. Így be tudom tűrni a maszkot a dzseki gallérja alá. 0°C alatt bőrkabátot veszek és sálat kötök magamra, -15°C-ig ez jó.

    Alsó ruházat: 10°C alatt Berger-es aláöltöző párja, 0°C alatt térdmelegítőt még rádobom. Farmer vagy bársony nadrág. Zokni... kinek mi, amiben téli séta alatt se fázik a lábfejed. Cipő: Na ez nagyon fontos, lényeg, hogy szélálló legyen, máskülönben megfagysz lábujjból, komolyan... Én bakancsban tolom. :DDD Van még az úgynevezett kamásli amit cipőre kell ráhúzni, de munkába bejárni egy sima taposós pedállal ellátott bicikli esetén, szerintem felesleges. Ez spd-lockout cipőt viselők esetén számít.

    Kesztyű: 8°C-nál én veszek fel egy cérnakesztyűt, de ezt nagyon hamar át is cserélem egy LIDL-s téli kesztyűre. Kesztyűnél ami fontos, hogy szélálló legyen és jó vastag. Több rétegben összevarrt kesztyű a jó. Jó dolog, hogy ha be tudod tűrni a kesztyű szárát a kabát ujja alá. LIDL és ALDI újságot érdemes nézegetni ez ügyben, mert lassan már biztosan lesznek ilyen termékek.

    Részemről asszem ennyi.

    fpeter07: Nem kell túl misztifikálni, csak munkába járásra kell neki. Tehát normál utcai ruházat lesz felül. Összeadva nálam: Aláöltöző szett 10K, maszk: 2.5K, kesztyű: 5K. 20ezer Ft alatt meg is állt a dolog. Gondolom bakancsa van és normál pulóverjei, kabátjai is. Ja én használok ilyen nadrág csíptető fém szalagot, hogy ne legyen olajos a nadrág se télen se nyáron a lánctól, ez 1200Ft/pár. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák