Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz f4lcon #167161 üzenetére

    Nem dolgozom az ebikeshop-nál, semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy felmagasztaljam az eladásaikat, de szerintem az 1000db-os eladás egy reális elvárás lehet. Idáig 1db üzletük volt, Törökbálinton, itt megközelítőleg 500db-ot eltudtak adni, ami már önmagában sem kevés. És most meg nyitottak még 4 üzletet. Majd térjünk vissza erre év vége felé.

    Csokicsibesz: A többe kerül csak a belépő kategóriákban állja meg a helyét, mert az valóban nem mindegy, hogy veszel mondjuk egy analóg trekkinget/belépő montit 250 ezerért, vagy veszel egy ugyan ilyet pedelec rendszerrel 700-ért. Viszont ha a felsőbb kategóriákat nézed, majdhogynem azonos az ár az analóg és pedelec verzió között! Egyébként érdekes mód, ezek a felső kategóriás gépek fogynak el először.

    A vásárlói réteg ma már nagyon vegyes, egyáltalán nem lehet ezt így kijelenteni, hogy főleg az idősebb korosztály veszi. Trekkinget mondjuk igen, de az E-MTB-ot a fiatalabbak is előszeretettel veszik. Miért is ne tennék? Hiszen ezek alapvetően sportolásra kitalált eszközök. Az egy abszolút téves, rossz beidegződés nálunk, hogy E-bike-ot kizárólag olyan ember vesz, aki már idősebb/beteg/kevésbé szeretne sportolni! Trail/Enduro-ban gyakorlatilag ennek már több értelme van mint az analógnak, és ez majdnem teljesen független attól, hogy milyen a kondid és hány éves vagy!

    Attól függ, hogy magyar viszonylatban viszgáljuk, vagy Nyugat-Európai szinten? Nyugat-Európában már rég nem kérdés, hogy milyen kerékpárokat keresnek és vesznek többnyire a vásárlók! A pedelec rendszerűt! Gyakorlatilag ez az iparág viszi a hátán jelenleg az egész kerékpár ipart!

    A bringapark nehéz kérdés, az biztos, hogy nem egyhamar hozná vissza az árát, bár a libegő környékén valamit össze lehetne hozni, adott a felvonó, némi átalakítással használható lenne egy bringaparkozáshoz is. Persze e mellé rengeteg mindent kéne még csinálni, rengeteg engedély, rengeteg pénz. Jó ha 5 év alatt visszahozná az árát, de az is lehet annyi idő alatt se tudná. Bár ez is sok mindenen múlna, mert ha tényleg korrekten meg lenne építve, biztos vonzana sok embert, akár versenyeket is lehetne rendezni, ami megint csak jó reklám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák