Új hozzászólás Aktív témák

  • Hasaggymeg

    Topikgazda

    válasz fulton #234348 üzenetére

    A kettő ugyanaz, sőt, ha kerékpár (motor stb.) sebességről beszélünk értelemszerűen csakis szélcsendben érvényes, vagyis...20 km/h kerékpáron szélcsendben = 20 km/h szélsebesség körülötted, hisz mind1 a levegő mozog annyival körülötted, vagy te mozogsz az álló levegőben annyival. Amúgy ezeket a windchill chartokat az alpinisták használják leginkább és van ahol még időfaktor is van hozzárendelve, hogy biztosan számolhassanak a fagyásveszéllyel.

    #234352
    jjeahh...azt vettem észre , hogy az általános hőérzeteted nagyon összefügg a végtagjaid hőmérsékletével, főleg a kezedével. Lábam, ha felül már izzadok még kicsit talán fázhat, de kezem már biztos nem, vagyis amint kezdek bemelegedni és érzem nyirkosodok felül leveszem a kesztyűt és egész jól segít visszahűlni, vagy legalábbis nem melegedni már tovább ugyanolyan ütemben, kezem meg -5°C nél sem fázik! Ezek fényében valószínűleg intenzívebben nyomod mint korábban, így kezed sem fázik annyit és annyira...persze ez inkább a rövid, combos mászások és az azt követő rövid, gyors ereszkedésekre igaz, mert a hosszú lejtőn nem tudsz már annyit égetni, hogy ne fagyjon szét kezed, lábad.

    [ Szerkesztve ]

    "Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Új hozzászólás Aktív témák