Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    válasz fulton #241230 üzenetére

    Most ha jól nézem, a két 46 km körön, a korábbi, január 3-hoz képest ma 2-3 ütéssel magasabb átlagpulzuson mentél egy 0,9 km/h-val gyorsabb átlagsebességet, úgy, hogy azóta az edzettséged is fejlődött, kevesebb ruha is volt rajtad most, mint január elején. Szóval ennek a csoda guminak nem tulajdonítanék akkora jelentőséget, mert az objektív tények olyan hű de durva "2-3 km/h" átlag sebesség növekedést nem mutatnak. Az lehet, hogy jobb tekerni, könnyebben gördül a kerék mivel könnyebb és kisebb az ellenállása, de ennyi.

    Az meg, hogy 155-160-as pulzuson kb nyélen jobbat mész, mint 140 környékén az szintén nem a bicikli fejlesztése miatt van, hanem mert, ahogy a pulzus is jelzi, jelentősen nagyobb teljesítményt adsz le (aminek hatására a szervezetedben az anyagcsere folyamatok megváltoznak, ezért magasabb a pulzus). Lehet, hogy régebben erre nem voltál képes, hogy huzamosabb ideig tartsd ezt az erőkifejtést, de ez is az edzettség növekedése miatt fejlődik, nem az új külső miatt.

    És tényleg, sokan leírták már, le a kalappal, hogy miket mész azzal a Csepellel, vegyél egy jó outit és azzal tényleg gyorsulni fogsz, ha ez a cél. De ezeket a bullshit elméleteket, amik a sporttudományt (tanultam összesen egy 8.5 évet egyetemi szinten + egyéb helyeken is) és az élettant teljesen megcáfolják (hogy egy új kör alakú műanyag vagy kaucsuk vagy mi a t*köm darab) miatt lettél te képes 20 ütéssel magasabb átlagpulzuson tekerni, azaz kb nyélen menni egy órát, ezeket hagyjuk már. Vagy ha igényed van rá, nemtom írj egy blogot és olvassa az akit ez érdekel, de ez a sok áltudományosság baromira megtévesztő annak, aki nem tudja kiszűrni az információkat, és frusztáló annak, akinek erről szól a topik napi 40 hozzászólásban. :R

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák