Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli03

    őstag

    válasz Zola007 #25889 üzenetére

    Milyen vázba akarod rakni? eBike szerint az SG-3D55-nek 135 mm a villasaru távolsága, az SG-3R40-nek meg 130 mm. Az Inter 3 elvileg többféle villasaru távolsággal készül(t), nem tudom, hogy lehet-e hézagolni.

    A Sturmey-ket én soha nem nézegettem.

    Elhiszem, hogy jobban tetszik a garanciális boltból, de nem tudom, hogy mennyire valós a garancia. Ezeket azért tönkre lehet tenni, ha akarod. Ha nem is a te hibádból megy tönkre, a bolt ki tudja, hogy mit mondana. Kerékpár alkatrészeknél nemigazán hiszek a garanciában.

    Az áttétele úgy van, ahogy írtad.

    Vagy nem veszel hozzá integrált hajtóművet (én nem is gondoltam volna, hogy integráltat akarsz), vagy lecseréled rajta a lánctányért. Ha jól láttam, az integrált országúti hajtóművek és az Alfine is 5 karosak, 130 mm lyukkörrel. Elég sokféle SS/fixi lánctányér van ilyen adatokkal, ami 1/8" lánchoz (a szélesebb fajta) való. Én nem cseréltem le, elöl nekem is 3/32" (6/7/8 sebességes) lánchoz való a lánctányérom, de 1/8" széles lánccal használom, tökéletesen működik. De a 9-es lánc sajnos még keskenyebb. A másik megoldás, hogy keresel négyszögtengelyes hajtóművet, elég nagy a választék 1 sebességesből.

    Amit írtál áttétel, az kicsit eltolódna a könnyebb áttétel felé, de nagyjából ugyanakkora.

Új hozzászólás Aktív témák