Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Hasaggymeg #85849 üzenetére

    & Zyrius:

    Az a probléma, hogy ti azt hiszitek, hogy a kerékpárokon valami irdatlan árrés van, és a köcsög kereskedő jól lehúzza a magyar népet. :D
    Magyar nagykertől vásárolva nem nagy a mozgástér, bármennyire is azt hiszitek, hogy ez egy aranybánya.
    A kartelezésre visszatérve, akkor lenne igazatok, ha a magyar kiskerekben jóval magasabb árakon lehetne bringát venni mint például a német vagy osztrák kiskerekben, de ez nem igaz, mert mint említettem, sok esetben a német ajánlott kisker ár alatt indul a forgalmazás idehaza, és ráadásul az áfa is magasabb. A webshopokat most ne keverjük ide.
    Semmi szüksége a magyar kerékpár piacnak arra, hogy pár boltos, akár bukóval árulja, például a pár db idei cube kerékpárját, szezon elején, csak hogy kipörgesse, vagy épp valahogy bevonzza a boltjába a vásárlókat, és közben nehéz helyzetbe hozza azokat akik tisztességes készleteket tartanak. Ha ezt nem értitek meg, akkor azt javaslom nyissatok kerékpár boltot és próbáljátok másként csinálni. :)

    Abban van igazság, hogy a magyar nagyker sokat rátesz, van bizony pár éhes magyar nagyker, akik nem sok árrést hagynak a kiskernek. Egyébként meg a nagykereket azért nehéz kikerülni, mert a gyártóknak van egy fix elképzelésük arról, hogy minimum mennyi bringát szánnak egy adott piacnak, az nekik nem buli, hogy a boltosok csak úgy szemezgetnek. Nagy tételben kell rendelni.

    Visszatérve az árakra, csak szezon elején érvényes a fix ár, az új modellekre. Az akciós, "régebbi" modellek árazása, sok esetben a kereskedő döntése.

    De ez egyébként nem csak a kerékpároknál van így, márkásabb ruházati termékeknek is van egy fix ára, ez mindenhol így működik, ahol fontos, hogy egy minőségi termék árazása ne menjen át cigánykodásba, hanem megmaradjon egy bizonyos szinten. Többek között a hazai bringaexpo is ezért nem lett olyan amilyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák