Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -=RelakS=-

    veterán

    válasz Tuomas #133353 üzenetére

    "Gyereket az intézmények kapujába rakják ki,"
    Megy a sírás, hogy ekkora forgalomban nem merik elengedni a gyereket egyedül, mert elütik.

    Hát, lehet, hogy ha mindenki elengedné a gyereket egyedül, akár esőben hóban is, akkor nem lenne ekkora tumultus, nem kellene félni, hogy elütik.

    Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

  • válasz Tuomas #133353 üzenetére

    Sajnos megint igazad van, a legtöbb ember nagyon el van lustulva. Nem is értem egyébként, mert ezzel párhuzamosan meg egyre trendibb az egészséges életmód is (legalábbis az én környezetemben).
    Jó lenne ha állami szinten is lépnének vmit ez ügyben (mondjuk nem ilyen kamu bicikliút építésekkel), mert azzal mindenki jól járna ha egy kicsit megváltoztatnák az emberek gondolkodásmódját. Sokat hallani ilyen-olyan programokról, meg elköltött milliárdokról, de őszintén szólva én nem sok mindent látok ebből.
    Egyébként nagyon bízok az elektromos bringák gyors elterjedésében Magyarországon is, és bízok benne, h ezáltal jelentősen bővül majd a kerékpáros társadalom. Ezt a folyamatot gyorsítandó mondjuk nem lenne hülyeség csinálni egy állami programot. Az elektromos autókhoz hasonlóan simán támogathatnák az elektromos bicajok vásárlását is. Biztosan sokan vannak akiknek egy "sima" bringa szóba sem jöhet hétköznapi használatra, viszont az elektromosat meg nem tudják megfizetni a viszonylag magas ár miatt.

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Tuomas #133353 üzenetére

    5-10 éve is hasonló volt a forgalom, legalább is Budapesten, biztos, hogy nem lett kétszer annyi autó, azt már el sem bírta volna az úthálózat, persze több az autó mint kéne, sajnos ez igaz. Én azt látom problémának a közlekedésben, illetve a gondolkodásban, hogy a közlekedés minden résztvevője másra mutogat. Teljesen mindegy, hogy mivel közlekedünk, mindig a másik a köcsög. Ennek mi értelme van így? Ez soha nem fogja megoldani a problémát. Közlekedem kerékpárral és autóval is, régebben meg motorral is. Felmenteni senkit nem tudok. Lehet azon vitatkozni, hogy ki a nagyobb pöcs a közlekedők között, de ez egy végeláthatatlan vitához vezet. Rengeteg szabálytalan autós is van, de ugyan ennyi, ha nem több szabálytalan kerékpáros is. Igazságot tenni nem lehet. Egy megoldást látok, mindenki magába néz, nem mással foglalkozik és a szabályok betartatását saját magán kezdi el. Hosszú távon ez vezethet normális közlekedési kultúrához.
    Az persze igaz, hogy egy 1-1,5 tonnás járművet vezetni jóval nagyobb felelősség mint kerékpárt hajtani. De ez még nem ok arra, hogy a kerékpárral közlekedők kivonják magukat a szabályok alól.

Új hozzászólás Aktív témák