Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hasaggymeg

    Topikgazda

    válasz jjeahh #247907 üzenetére

    100g durván sok egy 6-800 grammos terméknél, de még 50g is... ugyanakkor ha megnézed a gyártási folyamatot csoda, hogy egyáltalán képesek egyforma súlyúakat gyártani, az a sok összetevő, meg réteg, meg ragasztás, meg tágítás. :F ...Szerintem a Kenda olyan régi gyártó, hogy a xarrákopott sorain már nem tud csak egyre nehezebbet gyártani. ;] Ugyanakkor ha tényleg ekkora a szórás (amit nem hiszek, hisz 100 grammal könnyebbet mint a gyári adat az 7 szentség nem készítenek, így csak egyszerűen hazudnak a súlyról :(( ) az minőségi kérdéseket is felvethet.🤔

    #247908
    vlxe...ez általában pont fordítva szokott lenni, vagyis lefelé, a kisebb lánckerekek, tehát a rugó húzása irányába (ne számítsuk ide a fordított húzású néhány ritka váltót) nem megy rendesen, de amit a rugónál sokkal erősebb ujjacskáddal működtetsz az nem tud nem menni :F ...ebből arra következtetek, hogy vagy lötyög a váltó (erősen kopott, ami ritka, esetleg mozog a váltótartó fül a vázon, vagy a váltó a fülön), vagy valahol a vázszemeknél nincs a helyén a ház végét lezáró kupak és "zömül" a rendszer, tehát feszítve rövidül a bowdenház, vagy ki van tekerve teljesen valamelyik finomállító csavar a rendszer 2 végén (váltókar illetve váltó) és menetéből kijőve ide-oda billeg a lyuk végén, vagy ki van rojtosodva a becsípésnél a bowdenszál (váltó, illetve váltókarban), vagy a váltókar meghibásodott, bár ez utóbbit még nem hallottam eddig. Legvégül meg ott a váltótartó fül elgörbülése, de az sem így szokott megnyilvánulni, hanem akkor csak bizonyos kerekeknél vacakol a váltás.

    [ Szerkesztve ]

    "Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

  • MPowerPH

    félisten

    válasz jjeahh #247907 üzenetére

    De, az XR4 az elő példa. 780g -ról indult, a csomagolason is annyi van, azt meg nem valtoztattak meg. Az oldalon mar 800g, valosagban pedig 830g.
    Spontan azert, mert a korai verziokat konnyu volt felutni, es az oldalfal is roncsolodhatott, ezert erositettek a gumin. Trek irta le maga... Most mar mindegyik 820-830g -al jön. Persze a csomagolast meg mindig nem csereltek le, 780g van rajta.

    Szoval no gumik sulya, es nem feltetlen a szoras miatt.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák