Új hozzászólás Aktív témák

  • devil-k

    nagyúr

    James Dashner- Az útvesztő

    93%

    Nagyon kellemes meglepetés. A könyv nekikezdése előtt aggódtam, hogy egy olyan művel fogok találkozni, ami több, régebbi alkotásnak valamilyen érdekes elegyét fogja képezni. Hál' Istennek nem így lett és csóválom a fejem, amikor valaki a Gyűrűk urához vagy/és az Éhezők viadalához hasonlítja. Már a legelső oldalak is felkeltették a kíváncsiságomat annyira, hogy a lapok csak úgy pörögtek. Az író mindig ad valamit a cselekményből, mindig elhúzza a mézesmadzagot, de csakis annyira, hogy tovább "követeljük" a könyv további fejezeteit, nincs megállás. Mivel egy trilógia legelső darabjáról van szó, nem féltem attól, hogy gyorsan össze lesz csapva a vége és mindenki mehet amerre lát.

    Sci-fi egyértelműen, nem vitás. Nem tudnám behatárolni, hogy milyen korosztály lett megcélozva, mivel azt sem jelenetném ki, hogy direkt fiataloknak íródott. Szerencsére, a filmet még nem láttam, így semmilyen összehasonlítási alapom nincs. Gondolom, itt is lesznek eltérések, ami a Hollywoodi érdek megkövetel. Azért a szereposztást megnéztem és azt egyértelműen megállapítottam, hogy Gally kivételével, nem osztottak ki jó lapokat.

    Természetesen a könyv vége is olyan lett, mint az előzőekben utalt mézesmadzag. Nem tudtunk meg mindent arról, amiről meg kellett volna. Innentől kezdve az írón áll vagy bukik, hogy kasszasiker lesz mind a három rész vagy pedig csúfos bukás. Lesz-e benne olyan csavar, amit már ebben a részben is csak "ígérget" az irányunkba, hogy csak azért is folytassuk az olvasást, le ne merjük rakni azt a könyvet.

    [ Szerkesztve ]

    - mozi bolondéria -

Új hozzászólás Aktív témák